2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İnternetten çaldılar alışveriş yaptılar

Kocaeli'de, çok sayıda kişinin banka hesabından kendi hesaplarına para aktaran 4 kişi, polisin operasyonuyla yakalandı. Zanlıların çaldıkları parayla anında internett üzerinden alışveriş yaptıkları öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, mağdur olan bir kişinin ihbarı üzerine harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şubesi, uzun süren çalışmanın ardından zanlıları tespit etti. 

Zanlıların kişilere ait banka ve kredi kartı bilgilerini tespit ederek, hesaplarındaki parayı kendi hesaplarına aktardığı öğrenildi. Uzun süren takibin ardından harekete geçen bilişim suçları dedektifleri, olayı gerçekleştiren, U.U, O.C, S.S ve M.G isimli 4 zanlıyı gözaltına aldı. 

Zanlıların evinde yapılan aramada 1 bilgisayar, içerisinde binlerce kişiye ait kredi kartı, interaktif bankacılık ve kimlik bilgileri bulunan flash disk, suç gelirinden elde edilen bir miktar para ve cep telefonları ele geçirildi. Zanlıların internet üzerinden tespit ettikleri kişilerin interaktif şifrelerini kırarak hesaplarına girdikleri ve hesaplarında bulunan paralar ile internet üzerinden alışveriş yaptıkları öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan 4 zanlı, adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 23:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?