2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İntihar etmek istedi, vekil vazgeçirdi

Kocaeli'de 15 bin YTL borcunu ödeyemediğini için bunalıma girerek intihar etmek isteyen şahsı, çatıya çıkan AK Parti Milletvekili Eyüp Ayar kurtardı. 

Edinilen bilgiye göre, Konya'da oturan Bayram Saçıkara (42), bir süre önce kefil olduğu şahıslar yüzünden borç batağına girdi. 15 yıldır çalıştığı kurumdaki işinden de borç yüzünden ayrılan Saçıkara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için İstanbul'a gitti. Ancak tüm çabalarına rağmen Başbakan ile görüşemeyen 3 çocuk babası Bayram Saçıkara, iş aramaya başladı. İstanbul'da iş bulamayan şahıs, Kocaeli'ye gelerek iş aramaya devam etti. Ancak aradığı işi bir türlü bulamayan Saçıkara, bunalıma girerek Kocaeli Valiliği karşısında bulunan yerel bir gazetenin çatısına çıktı. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında bağırmaya başlayan Saçıkara, eline aldığı kiremitleri cadde üzerine fırlattı. Polis ekipleri, caddeyi trafiğe kapatarak olay yerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerini çağırdı. Polis ekipleri ise çatıya çıkarak şahsı ikna etmeye çalıştı. Kredi kartını polis ekiplerine gösteren Bayram Saçıkara, bir türlü ikna edilemedi. Ancak bu esnada bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kocaeli'ye gelen AK Parti Milletvekili Eyüp Ayar, hemen çatıya çıkarak şahısla konuşmaya başladı. Bir süre sonra ikna olan şahıs, Milletvekili Eyüp Ayar'ın elini öperek çatıdan indirildi. 

Gebze'nin Çayırova Belediye Başkanı ile görüşen Milletvekili Eyüp Ayar, şahsa iş bulmak için çalışmalarda bulundu. Bir takım ziyaretlerde bulunduğu sırada intihar olayını gördüğünü ifade eden Ayar, "Hemen yukarıya çıkarak şahıs ile görüştüm. Arkadaşımızı ikna ederek aşağıya indirdik. İş ve yardım için bazı görüşmeler yapacağız. İnşallah sıkıntılarından kurtaracağız" dedi. 

Borçları yüzünden memleketi Konya'ya gidemediğini belirten Bayram Saçıkara, "Çocuklarımın yüzüne bakamıyorum. Eşe dosta kefil ola ola bu hale geldim" diye konuştu. 

Bayram Saçıkara, kendisine yardım toplayan milletvekilinin karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 17:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?