30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

İş adamının öldürülmesi davası

Kocaeli'nin Gölcük İlçesinde, temizlik şirketi sahibi Ahmet Yavuz'un öldürülmesiyle sonuçlanan olayın ilk duruşması Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. 

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Muhsin Dağ (42), sanık avukatları Burhan Apaydın, Feyza Konar ile olayda ölen Ahmet Yavuz'un eşi Nebahat, oğlu Serhat, kızları Yeşim, Semahat ile avukat Hüseyin Acurman katıldı.
Duruşmada müvekkilini savunan ünlülerin avukatı 83 yaşındaki Burhan Apaydın, "Müvekkilim, birtakım olayların ters gelişmiş olması sonucu bugün karşınıza sanık olarak çıkmıştır. Olay oldukça ağır bir olay. Kendisi olayın hala etkisi altında ve şoktadır. Şu an sorgulanacak durumda değil. Müvekkilimin adli tıp kurumuna gönderilerek sorguya müsait olup olmadığının tespit edilmesini talep ediyorum. Kendisi olay anında cinnet geçirmiştir. Şu an bunun etkisi altındadır. Müşahade altına alınıp alınmamasının belirlenmesini talep ediyoruz" dedi. 

Tutuklu sanık Muhsin Dağ da, avukatının savunmalarına aynen katıldığını belirtti. 

Duruşmada sanığın eşi Sibel Akbaş'ın talimatla gönderilen yazılı ifadesi okundu. İfadede şunlara yer verildi: "Sanık, benim boşandığım eşimdir. İki çocuğum var. Biz aramızdaki şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtık. Araya büyükler girince vazgeçtik. Daha sonra Ahmet beyin yönetim kurulu başkanı olduğu iş merkezinin yönetimine sekreter olarak girdim. Eşimin sürekli verdiği rahatsızlıktan dolayı benim işime son vermişlerdi. Eşim yeni iş yerime de gelip gidiyordu. Beni rahatsız ediyordu. Ahmet Yavuz ise bana ağabeylik, babalık yapan bir insan. Her zaman boşanma, iyi düşün, çocuklarınız var derdi." 

Ölen Ahmet Yavuz'un ailesinin avukatı olan Hüseyin Acurman da, mahkemenin başından itibaren usulsüzlük olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Sanık sorguda, savcılık aşamasında ifade verip olayı anlatmıştır. Ancak mahkeme safhasına gelindiğinde daha duruşmaya başlamadan avukatı söz alıp sanığın cezai ehliyeti olup olmadığı ya da olay nedeniyle şok altında kalıp kalmadığı hakkında bir rapor istemiştir. En büyük bilirkişi mahkemedir. Ben savunmanın bu talebinin reddini istiyorum. Yeni yasalar adaletin erken tecelli etmesi için çıkarılmıştır. Bu olayın üzerinden 3 ay geçmiştir." 

Mahkeme heyeti, sanığın cinnet halinin devam edip etmediğinin tespiti için Adli Tıp Kocaeli Şubesi'ne gönderilmesine karar vererek duruşmayı 22 Şubat tarihine erteledi. 

OLAY 

Gölcük'te 12 Ekim 2006 günü saat 15:00 sıralarında meydana gelen olayda, Kayak İl Temsilciliği ile AKP ilçe yönetiminde yer alan Ahmet Yavuz (51), Merkez İşhanı'nın 3. katındaki bürosunda tabancayla öldürülmüştü.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 13:04:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?