2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İş dünyasının kalbi Kocaeli'de atacak

Kocaeli'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ile ilgili hazırlıklar tamamlanarak, fuara stantlar yerleştirildi. 

Kocaeli İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı bu sene 15-16 ve 17 Mayıs tarihlerinde Umuttepe Yerleşkesi Sosyal Tesisler binasında gerçekleştiriliyor. İş Kurumu İl Müdürlüğü öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Ticaret Odası ortaklığında düzenlenen fuara kamu ve özel kuruluşlardan oluşan toplam 85 firma katılıyor. Önceki yıllarda yüzlerce kişinin istihdam imkanı bulduğu bu sene 8'incisi gerçekleştirilecek fuara yurdun dört bir yanından iş arayan üniversite son sınıf öğrencileri ile üniversite mezunları davet edildi.

Geçen yıl 25 bin kişinin ziyaret ettiği fuarla ilgili tüm hazırlıkları tamamlayan yetkililer bu yıl fuara rekor bir katılım bekliyor. İş arayanlar için kaçırılmayacak bir fırsat olarak kabul edilen organizasyon kapsamında iş dünyasının başarılı isimleri ve ülkemizin tanınmış simaları da söyleşi, panel ve konferans gibi etkinliklere katılaca. Kocaeli ekonomisi başta olmak üzere ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan iş istihdamında önemli rol oynayan otomotiv, kimya, enerji, hizmet, metalurji, imalat, bilişim ve insan kaynakları sektörlerinde söz sahibi olan Tüpraş, Ford, Marshall boya, Goodyear, Carrefour-SA, Hayat Kimya gibi firmalar fuarda stand açarak, iş dünyası ile iş arayan gençleri buluşturacak. Büyük firmaların yanı sıra iş bulmaya aracılık eden yenibiris.com, adetco ile ars insan kaynakları gibi firmalar da fuara katılarak pörtfeylerini katılımcılara sunacaklar. 

Fuar ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlanırken, organizasyon komitesinde görev alan yetkililer fuara katılacak firmalar için hazırlanan standları gezerek incelemelerde bulundular. Organizasyonla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Kocaeli İş Kurumu Müdürü Ahmet Canımova amaçlarının nitelikli iş gücü ile iş arayan gençleri buluşturmak olduğunu söyledi. 

15 Mayıs Perşembe günü saat 10:30'da açılışı yapılacak fuarı 3 gün boyunca ziyaretçiler 10.30-18.30 saatleri arasında ziyaret etme imkanı bulacaklar.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 16:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?