30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

İşadamlarından VATSO'ya ziyaret

Kocaeli Sanayi ve Gebze Ticaret odalarından birer heyet Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nu ziyaret etti.


VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, ziyarete gelen Kocaeli Sanayi ve Gebze Ticaret odaları yöneticilerine odanın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Van'ın dışardan gelecek yatırımcılar için önemli bir merkez olabileceğini kaydeden Kandaşoğlu, hükümetin cazibe merkezleri listesinde Van'ın da yer aldığını kaydetti. Kandaşoğlu, "AB sürecinde önemli kriterlerden biri de bölgelerarası geri kalmışlığın ortadan kaldırılmasıdır.

Bu durumun ortadan kaldırılması için bölgeye yatırımların artması, istihdamın sorun olmaktan çıkarılması gerekir. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konuda yaptığımız çağrılara herkesin yanıt vermesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

 
Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu ise Van'ın bölgede önemli bir ticaret merkezi konumunda olduğunu ve heyet olarak ilk etapta buradaki meslektaşlarıyla tanışıp, bilgi alışverişinde bulunmak için geldiklerini söyledi. Zeytinoğlu, önümüzdeki süreçte, Kocaeli ve Gebze'de yatırımcıların gelmesini sağlayacaklarını kaydetti.


Bölgede yatırımların artması, ekonomik kalkınmanın gerçekleştirilmesi için gerekli koşulların sağlanması gerektiğini söyleyen Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başaran, da uygun yatırım ortamının sağlanması ile Van'ın önemli bir istihdam merkezi olabileceğini anlattı.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 20:09:07
Güncelleme :25 Ağustos 2007 Cumartesi 09:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?