30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

İşçi işveren el ele

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin önderliğinde Avrupa Birliği´ne uyum sürecine yönelik olarak Yerel İş Barışı Projesi´ni hazırlayan Yerel-Sen ve Hizmet-İş Sendikası ilk büyük adımı attı. 

Çalışma barışı ve sosyal diyaloğa yönelik Avrupa Birliği kriterini model alan proje çerçevesinde sosyal diyalogtan iş yeri kazalarına kadar birçok konuda eğitim verildiği toplantı Kartepe Green Park Resort Otel'de gerçekleşti. İşyeri kurullarının yetki ve sorumlulukları ile ilgili işçi ve işveren temsilcilerine bilgi veren İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Müşaviri Mehmet Koçak, sosyal diyaloğun somut olarak hayata geçmesinin iş yeri kurullarının etkin çalışmasına bağlı olduğunu söyledi. 

Koçak, işyeri kurullarının doğru çalışabilmesi için de, çalışanların bu konudaki mevzuatı iyi bilmesi gerektiğine işaret etti. Dr. Ahmet Uzar, "Meslek hastası tespit edilemiyor. Çalışan hasta olduğu zaman işten atarlar korkusu var. Meslek hastalakları dünyaya göre gerilerde. Tespit edemiyoruz. Türkiye'de 3 meslek hastalıkları hastanesi var. Devlet hastanesi bu teşhisi koyamıyor" dedi. 

İş Müfettişi Lütfü Alpsoy da iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı ile ilgili bilgi verdi. Alpsoy, "Her ne kadar iş kazalarını önlemek için donanımımız olsa da en büyük kazalar dikkatsizlikten oluyor. Yani en önemli iş kazası nedeni dikkatsizlik ve önemsememek" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 18:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?