8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

İşçilerden kapatmaya eylemli protesto

Yeni yılda kapatılacak olan Selüloz Kağıt ve Mamulleri (SEKA) İzmit Fabrikası’nda çalışan işçiler, bugün mesai bitiminde eylem yaparak, kararı protesto etti.

SEKA Fabrikası’nda çalışan yaklaşık bin işçi, mesai bitiminde fabrika önünde bir araya geldi. Sloganlar eşliğinde Demiryolu Caddesi’nden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne kadar yürüyen işçiler, burada hükümeti protesto ederek, fabrikanın kapatılma kararının geri alınmasını istediklerini dile getirdi.

İşçiler adına basın açıklaması yapan Selüloz-İş Sendikası Genel Başkanı Engin Alşan, verilen sözlerin tutulmadığını ifade ederek, "SEKA, 1998 yılında kapatıldığında tüm AK Parti’liler üretimin sürdürülmesi için işçiye destek vermişlerdi. Orman Bakanı Osman Pepe bizlere iktidara geldiklerinde SEKA’nın kapatılmayacağı sözünü vermişti. Biz bugün bu sözlerin tutulmasını istiyoruz. 4 aydır suskunuz. Diyalog ile sorunları çözme yoluna gittik ama sonuç alamadık. Artık bundan sonra konuşmayacağız. Kapatılma kararı geri alınıncaya kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

İşçiler, Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatırken, eylemin kapatılma kararı geri alınıncaya kadar süreceği öğrenildi.

kocaeli
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 10:14:39
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 18:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?