2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İşçilerin eylemi kısa sürdü

Kocaeli'de işten çıkarılan Tezcan Galvaniz işçilerinin 2 gündür sürdürdüğü eylem Jandarma tarafından sona erdirildi.

Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Tezcan Galvaniz fabrikasında çalışan 83 işçi, işveren tarafından ekonomik kriz neden gösterilerek işten çıkarılmıştı.

Bunun üzerine 83 işçi kendilerini fabrikanın yemekhanesine kilitledi. 2 gün süren eylemi sonlandırmak için 2 belediye otobüsü dolusu Jandarma saat 23.00 sıralarında fabrikaya geldi.

Bu arada Jandarma ile birlikte itfaiye, ambulans, jandarma minibüsleri ve cezaevi nakil aracının da fabrika önüne gelmesi dikkat çekti. İşçilere fabrikayı terk
etmedikleri takdirde müdahale edileceğini söyleyen Jandarma, eylemin sona erdirilmesini istedi. 2 gündür aç-susuz eylem yapan işçiler, direnmeden eylemi sona erdirdi.

Jandarma kontrolünde yemekhaneden çıkan işçiler, çıkış kapısında işverenin talebi üzerine tek tek aranındı. Dışarıda kendilerini bekleyen işçi arkadaşları ile birlikte fabrika yönetimini protesto eden işçiler, Birleşik Metal İş Sendikası tarafından fabrika önüne getirilen sandviçe adeta hücum etti. İşten çıkarılan işçiler, "İşveren doğalgazı, suyu kesti. 2 gün boyunca donduk. Birbirimize sarılarak ısındık. Bize bir damla su, bir lokma dahi vermedi. Oysa yıllardır bu fabrika için çalıştık. Bizi aç-susuz
bıraktılar. Bir de hırsızlık yapmış olabiliriz diye bizi jandarmaya arattılar. Yazıklar olsun" diye konuştu.

Jandarma ekiplerini getiren belediye otobüsleri boşaltılarak işçilere servis olarak tahsis edildi. Sendikanın önümüzdeki günlerde işvereni protesto etmek amacıyla eylemlerini sürdüreceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 10:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?