3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

İskeleler eski günlere geri döndü

Kocaeli’nde 17 Ağustos 1999 depreminde hasar görerek kullanılmaz hale gelen İzmit, Gölcük, Değirmendere, Halıdere ve Karamürsel iskeleleri, onarımlarının tamamlanmasının ardından açılışa hazır hale getirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Gölcük ve Karamürsel ilçeleri ile Değirmendere ve Halıdere Beldeleri’ndeki iskelelerle başlattığı çalışmalar sonrasında hasar gören iskeleler onarıldı. Bekleme salonları da dahil olmak üzere tüm eksikleri tamamlanan iskeleler, deniz ulaşımına açıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, deniz ulaşımına büyük önem verdiklerini söyleyerek, "Belediye olarak halkımıza en güzel hizmeti sunabilmek amacıyla bir yandan öncelikli olarak kısmen yıkılan, çöken iskelelerimizin onarımı için gerekli çalışmaları başlattık. Diğer yandan da Atatürk ve İnönü isimli yolcu gemilerinin eksikliklerini gidererek, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak 2005 yılında Derince, Tütünçiflik, Yarımca ve Hereke iskelelerinin ilave tevsi projelerini yapıp işler hale getireceğiz. İzmit-Hereke uğraklı İstanbul-Karaköy feribot seferi için de İDO ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kısa süre içinde İzmit ile İstanbul’u deniz yoluyla buluşturup, vatandaşımıza daha güvenli, daha ekonomik ve trafik kaosuna bulaşmadan yolculuk yapma imkanı sunmuş olacağız" dedi.

Karaosmanoğlu ayrıca, marinaya konulacak 12 metre yüksekliğindeki role direği ile Kocaeli’nin her yeri ve İstanbul ile telsiz bağlantısı oluşturacaklarını, marinayı da 90 yatın konuşlanacağı bir hale getireceklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 14:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?