3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

'İslam'ın ılımlısı veya ateşlisi olmaz'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi’nin 13. yıl gecesinde yaptığı konuşmasında, ılımlı İslam diye bir terim çıkartıldığını ve İslam’ın ılımlısı yada ateşlisinin olmayacağını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi’nin 13. yıl gecesine katılan KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, salonda bulunanlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Salonda bulunanlar, alkışları sırasında "Bozkurt Denktaş" şeklinde slogan attı. İstiklal Marşı ile başlayan törende ilkokul öğrencilerinin askeri kıyafetlerle yaptığı gösteri, Denktaş’ı duygulandırdı. Çocuklar, gösterinin ardından çıkarttıkları Türk bayrağını Denktaş’a hediye etti.

Gecede bir konuşma yapan KKTC eski Cumhurbaşkanı Denktaş, AB için ilk olarak KKTC’nin istendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Kıbrıs, Sırat Köprüsü’ndedir. Düşmememiz, kaybetmememiz için bugün burada, dün Anadolu’nun başka yerlerinde gördüğümüz heyecanı, kararlılığı AB’nin görmesi lazımdır ki Türk hükümetine baskıdan vazgeçsin. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, bu millet Türk askerinin Ada’dan çıkışını ve çıkarken de şehitlerin kemiklerini torbalara koyarak Anadolu’ya dönmesini hazmetmeyecek ve kabul etmeyecektir. Ama Avrupalı’nın beklediği budur, Rum’un uğraşı budur. Rum’a destek olan büyük devletler, ABD, garantör İngiltere, şimdiki Rusya ve diğerleri böyle bir sonuç almak için uğraşmaktadırlar. ’Zafer hakkımızdır’ diyoruz. Kıbrıs meselesi yasal bir mesele değildir. ’Yasayı unutun’ diyorlar. Hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, insan haklarına riayet ettiğini zannettiğimiz AB bize, ’Yasaya bakmayın, biz kararı verdik’ demişlerdir. Türk milletinden gerçekler gizlenmektedir. AB sevdası başkadır. Türkiye’nin AB’ye girme hakkı vardır ve başkadır. Ama Türkiye’yi AB’ye alacağız diye kaz gibi onu yolmak bambaşka bir meseledir. Bu kısmı millete göstermiyorlar. Türkiye’ye ucu açık bir yol gösteriyorlar. Madem yürüyeceksiniz bu yolu, her adımda bir şey vereceksiniz, başta sizden Kıbrıs’ı istiyoruz. Onu da vereceksiniz. Sonuna geldiğinizde yoluna üye olup olmayacağınızı o zaman kararlaştıracağız. Böyle pazarlık olmaz. Kıbrıs Türkü 40 yıldır Türklük davası için dimdik ayakta durmaktadır. 11 yıl hiçbir milletin dayanamayacağı o acılara, sıkıntılara, yokluklara katlanmıştır. Atatürk’ün sihirli formülü, bu milleti dimdik tutmuştur. Dünya devleti olmuştur."

İslam’ın ılımlısının olmayacağını söyleyen Denktaş, "AB ne diyor, ’Atatürk ilkeleriyle AB bağdaşmaz’ diyor. ’Ne mutlu Türküm’ diyen insanları paramparça etmek için uğraşıyorlar. Bunların karşısında dik durmak lazım. Kıbrıs’ı aldık diyorsunuz, almadınız güneyi aldınız. Kuzeyde 70 milyonun namus ve şerefini temsil eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti diye kalesi vardır. Bu kaleyi adamsanız gelin yıkın. Türkiye’yi parçalamak oyunları dün başlamış değildir. Şimdi ılımlı İslam diye bir terim ortaya attılar. İslam’ın ılımlısı, ateşlisi yoktur. Atatürk’ü dinsiz ilan edenler, sakalları göbeklerinde insanların İslamiyet budur diye yaptıkları katillikleri gördünüz. Allah ile kul arasında rahip, ruhban yoktur. Atatürk olmasaydı, bugün burada çan sesleri olacaktı, ezan sesleri değil" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 01:10:57
Güncelleme :19 Haziran 2005 Pazar 18:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?