2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İsrail'e tepkiler artıyor

Petrol-İş Gebze Şubesi Başkanı Süleyman Akyüz, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı kınayarak, "Saldırılar bir an önce durdurulmalıdır" dedi.

Akyüz, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yaklaşık yarım asırdır şiddetten ve savaştan başka çözüm düşünmeyen İsrail, yine kanlı yüzünü tüm dünyaya gösterdi. Bir türlü kana doymayan, dünyadaki huzur ve barıştan rahatsız olan Amerika'nın desteği ile İsrail Gazze'ye yine saldırdı.

Yine binlerce insan, hiçbir şeyden habersiz çocuklar ve kadınlar ölüyor, sağ kalanlar ağır bedeller ödüyor. Yapılan bu saldırıları nefretle kınıyoruz. Bu kana susamış, vahşetten ve kandan beslenen ülke ile tüm ilişkilerimizi yeniden gözden geçirip derhal kesmeliyiz. Böyle laf olsun diye kınamalar ve birtakım ziyaretlerle çözülmez. Tüm dünya ülkeleri kınıyor ama İsrail bildiğini okuyor. O yüzden kınamaların ötesinde bir şeyler yapmak gerekir. Uyuyan Arap dünyası ile de olmuyor. Yapılması gereken, uyuyanları uyandırmak, ilgisizleri ve duyarsızları duyarlı hale getirip ortak tepkileri için hareketlendirmektir. Ülkemizde aydın diye geçinen ve 1915'te Birinci Dünya Savaşı'nda yaşanan olaylarla ilgili kendi yalan ve yanlışlarıyla özür kampanyaları başlatanlar, 21. yüzyılda dünyanın en büyük vahşetini yapanlar için acaba ne söylüyorlar, ne yapıyorlar ve ne düşünüyorlar? Bu vahşeti yapanlar adına da mı özür dileyecekler? Merakla bekliyoruz. Sonuç olarak bu İsrail'in ne ilk ne de son saldırısı ve vahşeti olacak. Eğer bu vahşete tüm dünya insanları birlikte karşı koyup İsrail'i tecrit ederek ticari ilişkileri kesmezlerse bu saldırılar devam edecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 16:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?