5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

İstiklal Savaşı komutanına vefa

İSTİKLAL SAVAŞI KOMUTANININ KABRİNE BAKIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit'in işgali sırasında ittifak devletleri ile mücadele eden milis yarbay Mahmut Erdem Nedim'in kabrine sahip çıktı.

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'nde yaşamış ve işgal kuvvetlerine karşı önemli mücadeleler vermiş şahsiyetlere sahip çıkıyor.

Daha önce milis kumandanı Hasan Zobuğlu'nun kabrine sahip çıkan büyükşehir şimdi de Servetiye cephesi komutanlarından Rize/Akarsulu milis yarbay Mahmut Nedim Erdem'in mezarını bakıma aldı. İzmit Körfez'inin güney yakasına çıkarma yapan Yunan birliklerine, yerli halka çeşitli zulümler yapan Rum ve Ermeni çetelerine karşı mücadele eden Nedim Erdem'in kabri granit malzeme ile kaplandı. Başçeşme Mezarlığında bulunan kabrinin kitabesi de yenilendi.

Büyükşehir Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından yapılan bakımla milli mücadele komutanının mezarı herkesin kolayca fark edip bir fatiha okuyabileceği hale getirildi. Yarbay Mahmut Nedim Erdem'in Teşkilat-ı Mahsusa ile de bağlantısı olduğu, Bahçecik, Yeniköy, Yuvacık, Döngel, Kullar, İhsaniye (Tatar İhsaniye), Saraylı bölgelerinde kendine bağlı milli müfrezelerle bir savunma hattı oluşturarak çeşitli başarılar elde ettiği öğrenildi.

İSTİKLAL SAVAŞI KOMUTANININ KABRİNE BAKIM
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 14:55:05
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 19:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?