5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

İtfaiye teşkilatı 87 yaşında

KOCAELİ'NDE İTFAİYE TEŞKİLATININ 87. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, itfaiye teşkilatının 87. yıldönümünü kutluyor.

Kutlamalar Merkez Bankası'ndan start alan yürüyüş ile başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye personeli, gönüllü minik itfaiyeciler ve tulumbacıların oluşturduğu kortej Belsa Plaza'ya kadar yürüdü. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak itfaiye teşkilatına çok önem verdiklerini ve Kocaeli'nin yangın konusunda emin ellerde olduğunu söyledi.

Çöpoğlu, vatandaşların mal ve can güvenliğini koruyan İtfaiye teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutlayarak sözlerine son verdi. İtfaiye teşkilatı hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara ise, büyükşehir olarak her geçen gün ileriye bir adım attıklarını ifade etti.

Kara, önceleri 35 kilometrekare olan hizmet alanından 3 bin 500 kilometrekareye çıktıklarını, itfaiye teşkilatının modern araçlarla ve kaliteli personelle hizmetlerini sürdürdüğünü söyledi. Kara, ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın bütün Türkiye'ye bu yönde eğitim vererek ne kadar önemli bir kapasiteye ulaştıklarını açıkladı.

Kutlamaların finalinde ise, 35 metre yükseklikten aşağı halatla inme tatbikatı yapıldı. İtfaiye personelinin gerçekleştirdiği tatbikat nefes kesti.

KOCAELİ'NDE İTFAİYE TEŞKİLATININ 87. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
KOCAELİ'NDE İTFAİYE TEŞKİLATININ 87. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 17:57:02
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 18:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?