2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İtfaiyeden kedi kurtarma operasyonu

Kocaeli'de çıktığı çatının saçağına sıkışarak 2 gün boyunca kıpırdayamayan kedi, itfaiye ekiplerini seferber etti. Kendisini kurtarmaya çalışan itfaiye erine saldıran kedi, 1 saat süren çalışmanın ardından sıkıştığı yerden çatıya çıkarak kurtuldu. 

Edinilen bilgiye göre, merkez İzmit ilçesi Kemalpaşa Mahallesi Yalı Hamam Sokak üzerinde bulunan Şef Terzi'nin çatısına çıkan kedi, çatı ile duvar arasına sıkıştı. 2 gün boyunca sıkıştığı yerde kalan kedi, çevre esnafı tarafından kurtarılmak istendi. Ancak esnaf kedinin sıkıştığı yerin yüksek olması sebebiyle başarılı olamadı. Bunun üzerine esnaf, itfaiye ekiplerine haber vererek yardım istedi. Olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, ilk olarak kurdukları merdivenle kediyi sıkıştığı yerden kurtarmak istedi. Ancak kedi, kendisini kurtarmaya gelen itfaiye erini ısırmak isteyip saldırınca ekipler, inmek zorunda kaldı. Bunun üzerine üstünü giyinen itfaiye eri, bir kez daha harekete geçti. 2 gün boyunca aç kalan kedi, bir kez daha kendisini kurtarmaya gelen itfaiye erine saldırdı. 

Olay yerine gelen itfaiye ekibi, 110'u arayarak meslektaşlarından yardım istedi. İtfaiye erleri kediyi kurtarmak için aparat ile geldi. Kendisini yakalamak için uzatılan aparattan korkan kedi, sıkıştığı yerden çatıya çıkarak kurtuldu. İtfaiye ekiplerinin bir saat süren çalışması sonucu kedi sıkıştığı yerden kurtarıldı. Esnaf kedi kurtarma operasyonunu esnaf meraklı gözlerle izlerken bazı vatandaşlar, sıkışan kedinin fotoğrafını çekti. Bazıları ise kediye, "Gel pisi pisi" diye çağırarak sıkıştığı yerden kurtarmaya çalıştı. Kedinin kurtulmasıyla birlikte esnaf rahat bir nefes aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 13:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?