5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

'İyilik Treni' yola çıktı

İYİLİK TRENİ KOCAELİ'DEN YOLA ÇIKTI

Pakistan'da yaşanan sel felaketinden etkilenen insanlar için Kocaeli'de toplanan 480 ton yardım malzemesini taşıyan 'İyilik Treni', Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı törenle yola çıktı.

Köseköy Tren Garı'nda düzenlenen törene Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Muzaffer Baştopçu ve Osman Pepe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kent Konseyi Kocaeli Başkanı Ali Ufuk Yaşar ve vatandaşlar katıldı. Kent Konseyi öncülüğünde ve valilik ile Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile gerçekleşen yardım kampanyasının gönderilmesi töreninde konuşan Kent Konseyi Başkanı Ali Ufuk Yaşar,

"Kocaeli olarak 500 ton yardım toplamayı hedeflemiştik. Ancak Kocaeli halkı yaklaşık 900 ton yardım gönderdi" dedi.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ise, bugüne kadar Pakistan'a 8 bin 356 ton yardım malzemesi gönderdiklerini belirterek, "Tren yollarımızın fiziki yapısından dolayı sadece 480 tonluk malzemeyi gönderebiliyoruz. 19 Ekim'de de kalanını yollayacağız. Ben Kocaeli'nin bu kadar hassas olduğunu düşünmemiştim. Atalarımız, ağaçtan düşeni yanıma getirin demiş. Kocaeli acıları yaşadığı için biliyor. Pakistan'a yardım etmeye devam edelim" diye konuştu.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz de, Türk halkının elindekileri paylaşlaşmasını bildiğine işaret ederek, "Bunlar tarihe düşülen notlar, unutulmayacak hareketler. Bu yardımlar Pakistan ile olan kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirecek. Kocaeli, ülkemizin göz bebeği, ancak bugün sadece maddi olarak değil, manevi değerler açısından da önemli olduğunu gördüm. Katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından katkısı olan kurum ve kuruluşlara Kocaeli Kent Konseyi tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Kondüktör şapkası takan ve hareket tabelasını eline alan Bakan Yılmaz önderliğindeki protokol üyeleri ve vatandaşlar, İyilik Treni'ni Pakistan'a uğurladı.

İYİLİK TRENİ KOCAELİ'DEN YOLA ÇIKTI
İYİLİK TRENİ KOCAELİ'DEN YOLA ÇIKTI
İYİLİK TRENİ KOCAELİ'DEN YOLA ÇIKTI
İYİLİK TRENİ KOCAELİ'DEN YOLA ÇIKTI
İYİLİK TRENİ KOCAELİ'DEN YOLA ÇIKTI
İYİLİK TRENİ KOCAELİ'DEN YOLA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 18:28:05
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 18:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?