3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

İZGAZ, 40 trilyonluk yatırım yapacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük şirketi İZGAZ’ın yeni yönetimdeki bir yılı, Grand Yükseliş Otel’de gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile kamuoyuna aktarıldı.

Belediye başkanları, Büyükşehir yöneticileri, doğalgaz acenteleri, iş adamları ve mahalle muhtarlarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Gebze Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu yıl içinde 40 trilyonluk yatırım yapacaklarını müjdeledi.

Kentin gaz girmemiş tüm bölgelerine Kasım 2005 tarihine kadar doğalgaz getireceklerini ifade eden Karaosmanoğlu, "Bu yatırım aynı zamanda 250 trilyonluk bir pazar ve işsiz insanlarımıza istihdam alanı açıyor. Bu yıl içinde yaklaşık 100 bin aile daha doğalgaz nimetine kavuşuyor ve bunu öz kaynaklarımızla yapıyoruz" dedi.

Karaosmanoğlu, 2005 sonunda 1.1 milyar, 2006’da 2 milyar, 2007’de ise 2.5 milyar metreküp doğalgaz satmayı hedeflediklerini, bu çalışmalarla İZGAZ’ın Türkiye’nin en büyük iki gaz dağıtım şirketinden biri olarak, ilk 500 şirket arasına gireceğini kaydetti.

Sık sık rakamları konuşturduğu basın toplantısında, Karaosmanoğlu, eski ve yeni dönem arasındaki çalışmaları da özetledi. 1994-2004 arasında döşenen 550 kilometre şebeke için bugünkü rakamlarla 500 trilyon lira ödeme yapıldığını, 2005 yılında ise 650 kilometrelik şebeke çalışmaları için sadece 40 trilyon lira ödeyeceklerini aktaran Karaosmanoğlu, "Takdiri kamuoyuna bırakıyorum" yorumunu yaptı.

İZGAZ’IN GELİRLERİ NEREDE?

Doğalgaz dağıtım işinin karlı bir iş olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:

"İZGAZ bu 10 yılda önemli karlar elde ettiği halde hem yatırım yapılmamış, hem de Hazine, kreditör ve BOTAŞ’a ödeme yapılmadığı halde İZGAZ’ın borçları 490 trilyon lira gibi bir seviyeye yükseldi. Peki İZGAZ’ın 10 yılda kazandığı para ne oldu? Sadece bir rakam söyleyeceğim. Sadece o dönemlerde Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılan para 104 trilyon liradır. Bugünkü hesapla Kocaeli’ye hatta boş parsellerin önüne dahi kutu konularak doğalgaz götürülse gereken para 80 trilyon liradır. Bu ibretli bir vesikadır. Herkes buradan gereken dersleri çıkarmalı.”

YENİ ABONELİK KAMPANYASI

"Ehil ve emin kadrolarla çalışır, akıllıca hesap yapar, kazandığınız her kuruşu halka hizmete harcar ve yetim hakkından korkarsanız kaynak bitmez, hizmet yapılır" diyen Karaosmanoğlu, 2005 yılı yatırım programına paralel olarak Mayıs, Haziran ve Ağustos aylarında yeni bir abone kampanyası düzenleyeceklerini kaydetti. Karaosmanoğlu, 360 milyon lira olarak belirlenen abonelik ve sayaç ücretini 6 taksitte tahsil edeceklerini, kredi kartı ile ödemelerde ise taksit sayısının 9’a yükseleceğini dile getirdi.

Karaosmanoğlu ayrıca abone olan her vatandaş için 2 adet ağaç fidanı dikerek Kocaeli’ye 200 bin ağaç hediye edeceklerini müjdeledi.

HEDEF 225 BİN ABONE

İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan ise idari ve teknik yapılanma hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Göreve geldikleri günden bugüne kadar 152 kilometrelik yeni polietilen dağıtım hattı, 47 kilometrelik çelik iletim hattı ve 12 bin servis kutusu yapıldığını söyleyen Erdoğan, çelik şebekede yüzde 100’lük, PE şebeke ve servis kutusunda ise yüzde 25’lik bir büyüme sağladıklarını vurguladı.

Erdoğan, bu yıl içinde BOTAŞ’tan devir alınacak hatlar ve yeni sanayi müşterileri ile gaz satışında yüzde 800’lük bir artış öngördüklerine dikkat çekti. Erdoğan, son olarak İZGAZ’ın bu yıl içinde 1.437 kilometre doğalgaz hattı üzerinden 225 bin aboneye ulaşmayı hedeflediğini aktardı.

Onurhan Ahmet Altıner - Kenthaber / Kocaeli
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 16:37:43
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 10:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?