2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İZGAZ'a 20 talip

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yasa gereği özelleştirme kararı alınan İZGAZ'a olan talep her geçen gün artıyor. 

Şu ana kadar 20 firmanın talip olduğu öğrenildi. İZGAZ'ın satış ihalesi 17 Temmuz Perşembe günü saat 14.00'de Antikkapı Restaurant'ta gerçekleştirilecek. Yasa gereği özelleştirme kararı alınan İZGAZ'ın satış ihalesinde 20 firma şartnameyi satın aldı. Tüpraş ve Petkim gibi sanayi kuruluşlarına gaz satan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şirketinin ihalesinde 14 firma ise şirketle ilgili detaylı bilgi almak için Bilgi Odası'na girmeye başladı. Firmalar İZGAZ ile ilgili her türlü bilgiye Bilgi Odası'ndan ulaşabilecek. İZGAZ ihalesine katılacak olan firmalar yatırdıkları 15 bin YTL ücret karşılığında online sistem olan Bilgi Odası'nı kullanabilecek. Bilgi Odası ihale tarihi olan 17 Temmuz Perşembe gününe kadar açık olacak. İZGAZ ile ilgili bilgi aktarımı sadece bununla da sınırlı kalmayıp şirketle ilgili ek bilgiler için yatırımcılar İZGAZ yönetimine soru yönlendirebilecek. Şartname alan firmalar için 23 Haziran tarihinden sonra yönetici sunumları yapılacak. Sunumlardan her firma eşit zaman diliminde yararlanacak. Ayrıca firmalara İZGAZ tesisleri gezdirilerek burada da bilgilendirme yapılacak. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ihale sürecinde, 10 Temmuz Perşembe günü firmalardan teknik tekliflerini alacak. Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlığındaki ihale komisyonu, teklifleri 16 Temmuz Çarşamba gününe kadar inceleyecek. İhale günü olan 17 Temmuz Perşembe sabahı ise şirketlerden mali teklifleri istenecek. Kapalı zarf usulü yapılacak teklifler, saat 14.00 itibariyle Antikkapı Restaurant'ta açılarak, açık arttırma usulü ile devam edecek.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 19:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökhan Onater IP: 85.108.26.xxx Tarih : 9.08.2008 01:51:09

İşçi Partisi Kocaeli Merkez İlçe Başkanı Gökhan Onater’in açıklamasıdır İZGAZ VATANDIR, VATAN SATILMAZ İZGAZ’ın özelleştirilmesinin yasal dayanağı bulunmamaktadır. İZGAZ özelleştirmesi kamu yararına ve hukuka aykırıdır. AKP macera peşindedir. Halkın malı olan İzgaz’ı sermayenin kar hırsına terk etmenin mantıklı bir açıklaması yoktur. Özelleştirme, hortumcu takımı tarafından yoksul halkımıza yapılan ideolojik bir saldırıdır. Nitekim akbabalar İzgaz’ı paylaşmak için sıraya girmişlerdir. Önceki özelleştirme deneylerine baktığımızda , İzgaz satıldığı anda en az 100 çalışanın işten atılacağı görülmektedir. Dünyada doğalgazı en yüksek bedel ödeyerek kullanan halkımız, doğalgaza yeni gelen zamla birlikte İzgaz satıldığı andan itibaren “birim hizmet bedeli” denen ilave ücretleri de faturalarında görecektir. İzgaz’ın bugün elde ettiği kazanç tüm hemşerilerimize yani kamuya aitken, satıştan sonra bir kişinin cebine girip “gemiciklere” dönüşecektir. Özelleştirmeler aynı zamanda ABD ve AB emperyalizminin milli devleti yıkma, milleti etnik grup, mezhep, cemaat ve tarikatlara bölme, vatanı parçalama ve Cumhuriyet Devrimi’ni yıkma programının bir parçasıdır. Bu anlamda İzgaz’ın özelleştirilmesine karşı mücadele etmek de vatan savunmasının bir parçasıdır. 1992 yılından bu yana hükümetler, özelleştirmeler hakkında yargının verdiği 300’ü aşkın yürütmeyi durdurma ve iptal kararını uygulamıyorlar. Cumhuriyet’in iktisadî varlığının “özelleştirme” adı altında yağması, yargı kararlarına rağmen sürdürülüyor. Özelleştirmeyi durduran yargı kararlarının uygulanmamasının anlamı şudur: Hukuken kamuya ait olan çok sayıda kamu kuruluşu, hükümet desteğiyle işgal altındadır. Yalnız AKP hükümeti değil, 1992 yılından beri kurulan DYP-SHP, DYP-CHP, ANAP-DYP, Refah Partisi-DYP, ANAP-DSP-DTP, DSP-MHP-ANAP hükümetleri Danıştay’ın özelleştirmeyi durdurma kararlarını uygulamamışlardır. İşçi Partisi’nin merkezinde olacağı Millî Hükümet, özelleştirmeyi iptal eden ve durduran yargı kararlarını derhal uygulayacaktır. Böylece kamu kuruluşlarının işgaline son verilecek, bu kuruluşların kamuya iadesi sağlanacak, kamu zararı önlenecek, bugüne değin kamunun uğradığı zarar, ilgili kuruluşlara ve Danıştay kararını uygulamayan hükümetlerin mensuplarına tazmin ettirilecek ve sorumlular cezalandırılacaktır. İzgaz’ın satışına karşı verdiği mücadele nedeniyle Makine Mühendisleri Odası’nı selamlıyor, Kocaeli halkını ve İzgaz çalışanlarımızı “İzgaz Vatandır, Vatan satılmaz” diyerek mücadeleye çağırıyoruz.