2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İzinsiz fabrika inşaatı durduruldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "demir çelik fabrikası" kurulması tartışmalarıyla gündeme gelen Uzunçiftlik'te, hafriyat ve kazı çalışmaları için hazırlık yapılan ruhsatsız bir fabrika inşaatını durdurdu. 

Uzunbey Mahallesi 1 pafta, 700 ada, 1 parsel üzerinde bulunan araziye şantiye binası (konteynırları) kurulması ve iş makinelerinin bekletilmesi nedeniyle harekete geçen Büyükşehir Belediyesi İmar Şube Müdürlüğü teknik ekipleri, geçen hafta bölgeye denetime gitti. 

İnşaat hazırlıkları yapan Koray Yapı End. Tic. A.Ş. adlı yüklenici firmanın yetkilileri, yapılan denetimde şantiye alanının Aquamarine Gayrımenkul Ticaret AŞ'ye ait ruhsatlı bir alan olduğunu ifade ederken, resmi belgeleri kontrol eden Büyükşehir görevlileri, şaşırtıcı sonuçlarla karşılaştı. Arazi üzerinde antre-depo inşa etmek amacıyla başlanan çalışmaların ruhsatsız olduğu, firmanın ibraz ettiği Uzunçiftlik Belediyesi'nden alınan Yapı Ruhsat Formu üzerinde ruhsat tarihi ve numarası bulunmadığı, ruhsatın "zemin açma ve kazı izni" için verildiği, mevcut belgenin Uzunçiftlik Belediye personeli, proje müellifleri, Aquamarine Gayrimenkul yetkilisi ve Yapı Denetim Firması'nca imzalanmasına rağmen kayıtlarının Büyükşehir'de bulunmadığı tespit edildi. Daha sonra yapılan araştırmada ise sahte belgelerde yazılan Uzunbey Mahallesi 1 Pafta, 700 Ada, 1 Parsel numaralı taşınmazın kaydına rastlanmadığı, Uzunçiftlik Belediyesi tarafından düzenlenen ruhsat formunun 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili mevzuata aykırı olduğundan ruhsat düzenlenemeyeceği, ruhsata imza atan İrfan Balioğlu ve Feyzi Polat isimli proje müelliflerinin Büyükşehir Belediyesi'ne müellif kaydının bulunmadığı ortaya çıktı. Bölgede lojistik bir merkez kurmak isteyen firma yetkililerinin yasal olmayan bir ruhsat çerçevesinde çalışma yapmaya başlaması tepkilere neden olurken, düzenlenen belge ve yapılan çalışmalar nedeniyle tutanak tutan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sorumlular hakkında yasal işlem başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 14:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?