8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

İzmit: Cinnet geçiren bir kişi eşini öldürdükten sonra intihar etti...

İzmit'te meydana gelen olayda, cinnet geçiren bir şahıs, eşini öldürüp 3 kişiyi yaraladıktan sonra intihar etti.
Alınan bilgilere göre, İzmit'in Turgut Mahallesi İsmail Kolaylı Caddesi'nde meydana gelen olayda, gece geç saatlerde aşırı alkollü bir şekilde eve gelen Ziya Birdal (40), geçirdiği cinnetin de etkisiyle eşi Nurhan Birdal (30) ile henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı tartıştı. Kendine hakim olamayan Ziya Birdal, eşi Nurhan ve kızı Belgin Birdal'a, ruhsatsız tabancası ile kurşun yağdırdı. Belgin Birdal olaydan yara almadan kurtulurken, Nurhan Birdal ise hayatını kaybetti.
Cinnet geçiren Ziya Birdal eşini öldürdükten sonra olay yerinden uzaklaştı. Gültepe Mahallesi'nde bulunan bir kahvehaneye giden Birdal, burada daha önceden tartıştığı Varol Karadölü'nü (58) de karnından vurdu. Bu sırada yerden seken bir kurşun Varol Karadölü'nün oğlu Levent Karadölü'nün de (20) sol ayağına isabet etti. Birdal daha sonra Tüysüzler isimli çiftliğe giderek kavgalı olduğu Hüseyin Karakuş (53) isimli şahsı ağzına dayadığı silah ile vurdu.
Olay yerinden 41 AU 308 plakalı otomobili ile ayrılan Ziya Birdal, Topçular Tepeüstü mevkiine geldiği sırada polis ekipleri tarafından sıkıştırılarak etrafı sarıldı. Bu sırada polis ekipleri Birdal'ı otomobilinden aşağıya inmesi konusunda ikna çalışmalarına başladı. Birdal, otomobilden çıkacağı sırada silahını şakağına dayayarak kendisini vurdu.
Ziya Birdal olay yerinde hayatını kaybederken, Levent Karadölü ve babası Varol Karadölü SSK İzmit Hastanesi'nde, Hüseyin Karakuş ise Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı. Varol Karadölü ve Karakuş'un sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi.
Ziya Birdal'ın ise eşi ile zaman zaman tartıştığı ve 3 gün önce polise kurşun atmaktan 45 gün yattığı cezaevinden çıktığı öğrenildi.
iha-kocaeli
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2004 Cuma 17:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?