5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

İzmit Belediyesi'nin eski binası satıldı

İZMİT BELEDİYESİ ESKİ HİZMET BİNASI 13 MİLYON TL'YE SATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Belsa Plaza’ya karşılık İzmit Belediyesi’nden aldığı Cumhuriyet Caddesi üzerindeki eski hizmet binasını sattı.

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Encümen Salonunda gerçekleştirilen satış ihalesine iki firma katıldı. Merkezi Adana’da olan Yeni Koza Tekstil A.Ş ve merkezi Kocaeli’de bulunan Haldız İnşaat Otomotiv ve Ticaret ve Limited Şirketi’nin teklifleri kapalı zarf usulü alınırken, Yeni Koza Tekstil A.Ş ihalede muhammen bedel olan 11 Milyon TL’lik teklif verdi. Haldız İnşaat’ın teklifi ise muhammen bedelin altında kaldığı için kabul edilmedi. Encümene başkanlık yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, satış ihalesini kazanan Yeni Koza Tekstil A.Ş temsilcisi Sefa Karadelik’ten fiyatı biraz daha yükseltmesini talep etti. Uzun süren pazarlığın ardından Karadelik muhammen bedeli 50 Bin TL artırdı. Böylece İzmit Belediye Eski Hizmet Binası, KDV dahil 13 Milyon 39 Bin Türk Lirası karşılığında satılmış oldu.

İhale sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yeni Koza Tekstil AŞ’nin temsilcisi Sefa Karadelik, yer tesliminin ardından mevcut binayı yıkacaklarını ve yerine yeni bina yapacaklarını kaydetti. Karadelik, ”İhaleyi kazandığımız için mutluyum. Mevcut binayı yıkarak yerine yeni bir iş merkezi kuracağız. Yeni bina tekstil üzerine olacak. Herkese hayırlı olsun” dedi. Toplam arsa alanı 406 metrekare olan bina bodrum, zemin, 4 adet normal kat ile bir de çatı katından oluşuyor. Binanın toplam alanı 2 bin 250 metrekare’den oluşuyor. Binanın bodrum katında kazan dairesi ve tuvaletler, zemin katında 3 adet ofis, 2 adet sokağa cepheli dükkân ve tuvalet bulunuyor. Normal katlarda alçıpan duvar ile ofislere ayrılmış bölümler, tuvalet ve depo (arşiv odası) yer alıyor. Çatı katında ise toplantı salonu, mutfak, tuvalet, ofis ve açık teras var. İmar durumu ticaret alanı olan binanın üzerinde herhangi kısıtlayıcı şerh, haciz, ipotek ve irtifak hakkı bulunmuyor.

İZMİT BELEDİYESİ ESKİ HİZMET BİNASI 13 MİLYON TL'YE SATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 17:03:01
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 17:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?