2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İzmit Ticaret Odası Meclisi toplandı

İzmit Ticaret Odası'nın Mayıs ayı toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Zeytinci, ekonomi yaşanan sıkıntıları dile getirdi. 

Meclis Başkanı Şaban Sarıgülle'nin başkanlık ettiği toplantıda konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Zeytinci ekonomi başta olmak üzere ülkede yaşanan sıkıntılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Zeytinci Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın Kocaeli'ye gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerin olumlu geçtiğini ve oda üyelerinin sorunlarını anlatma noktasında çok iyi geçtiğini söyledi. Zeytinci, "İnşaat sektörü batttı. Her geçen gün de batıyor. TOKİ ile üyelerimiz bir rekabete zorlanıyor. OSB'lerin durumu ortada. Teşvik sistemi yanlış uygulanıyor. 

Türkiye genelinde 51 il teşvik sistemine alındı. Bu sistem il bazında değil, sektörelv e bölge bazında uygulanmalı. Vergi sistemi yanlış olarak uygulanıyor. Bölgesel vergi sistemi getirilmeli. Büyükşehir ve alt belediyeler vergiden pay alamıyor. Bu sorunlarımızı bakanımıza aktardım. Kendisi de sorunları iyi bildiğini, sorunların çözülmesinin biraz zaman alacağını söyledi" şeklinde konuştu. 

Zeytinci, hükümet tarafından getirilen yeni istihdam paketinin sanayiciyi biraz olsun rahatlatacağını, ülkede oluşturulan gündemler nedeniyle ekonomik gündemin sürekli geri plana itildiğini ve ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini iddia etti.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 11:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?