2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İzmit'e modern pazar yeri

Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, İzmit'e modern pazar yeri kurma çalışmalarında sona geldiklerini açıkladı. 

Şehirlerarası otobüs terminali arkasında Karayolları'na ait araziyi 49 yıllıığına kiraladıklarını belirten Serim, "42 bin metrekare alan üzerinde 22 bin metrekare paza ryeri, 20 bin metrekare ise otopark şeklinde bir düzenleme yapacağız. Pazar yerinin alt yapısı bitme aşamasında. Yapılacak bir iki düzenleme sonrasında 13 Ocak tarihinde pazar yeri halkımızın hizmetine girecek. Sosyal donatıları ile birlikte pazar yerinin 1 yıl içerisinde üzerini tamamen kapatmayı planlıyoruz" dedi. 

Başkan Ahmet Serim, yeni açılacak pazar yeri ile birlikte Ulus Pazarı'nın artık Kocaeli'de kurulmayacağını ifade ederek, "Pazar yeri için 1 yıldır talep topluyoruz. Öncelikle ilimizde odamıza kayıtlı pazarcı esnafına buradan yer vereceğiz. 650 esnafın pazar yerinden yararlanmasını planlıyoruz. Şu ana kadar 480 esnaf başvurdu. Bunlardan 400'ü İzmit'li esnaf 80'i ise İstanbul'lu esnaflardan oluşuyor. Biz Ulus Pazarı'nda olduğu gibi haftalık, aylık gibi yüksek bedeller almayacağız. Ulus Pazarı'nda bir şekilde yer alanların aslında pazarcı esnafı olmadığı burdaa hafta sonları mal satan esnafın aslında birtakım kişilere yüksek kiralar ödeyerek satış yaptıklarını öğrendik. Biz Ulus Pazarı'nda olduğu gibi lokantacıya, kömürcüye, otobüscüye yer vermeyeceğiz. Odamıza kayıtlı, belinde önlük ile pazar pazar dolaşan pazarcı esnafımıza yer vereceğiz. Kocaeli'de haftada 125 pazar kuruluyor. Pazarcı esnafı yağmur demeden kar demeden kentin en ücra köşesine pazar kurarken, birtakım insanlar ceplerinde paraları var diye, tanıdıkları var diye kentin en güzel pazar yerini bir şekilde alıp yakınlarına rant olarak dağıtmış. Biz bu modern pazar yeri ile bunun önüne geçiyoruz. Ulus Pazarı'ndaki gerçek esnafları da bağrımıza basıyoruz. Ancak önce burdan yer alıp sonra da buraları yüksek kiralar ile başkalarına kiralamaya çalışan kişilerin de önüne geçeceğiz" şeklinde konuştu. 

Serim, Ulus Pazarı'nın bu hafta son kez kurulucağını, önümüzdeki haftadan itibaren yeni yerinde İzmitli esnafların hizmet vereceğini sözlerine ekledi. 

Yeni pazar yeri için şu ana kadar 3 milyar YTL'lik bir harcamın yapıldığı öğrenilirken bu rakamın sosyal donatı ve pazar yerinin üstünün kapanması projeleri ile dahad a yukarı çıkması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 14:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
canan erdem IP: 88.242.33.xxx Tarih : 24.03.2008 12:23:35

ben istanbulda pazarlarda tezgah açan bir esnafım komşularımdan birkaçı izmitli ve istanbulda tezgah açıyo sizin mantığınızla hareket etsek onları kovalımmı yani git sen izmittemi tezgah aç diyelim işte bu söylediklerim ne kadar saçma dimi sizde bu kadar saçmaladınız bizim tezgah açmamızı engenlemeniz sizin açacagınız pazarda iş yapacagınız anlamına gelmiyo o pazar iş yapmaz izmitliler istanbul esnafına geliyo bunu anlayın artık olan izmit halkına oldu şimdi istanbula gelecekler tekrar alışverişe...ayrıca isimdemi bulamadınız bizim ismimizi kullanıyorsunuz???