5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

İzmit'e pişmaniye heykeli

KOCAELİ'NE PİŞMANİYE HEYKELİ

İzmit Belediyesi'nin girişimi ile resim öğretmeni ve heykeltıraş Hüseyin Kodan tarafından yapılan pişmaniye heykeli törenle açıldı.

Resim öğretmeni ve heykeltıraş Hüseyin Kodan tarafından yapılan 2 buçuk ton ağırlığında, 4 buçuk metre yüksekliğinde, 9 metre uzunluğunda ve 2 buçuk metre genişliğindeki pişmaniye heykeli, Seka Tüneli üzerine yerleştirildi. Yapımı yaklaşık 2 ay süren heykel, krom ve nikel karışımından imal edilirken, dış kaplaması Kandıra kum taşından yapıldı. Heykeldeki mesajın ise, "Dünyayı tatlı ile sarmak" olduğu öğrenildi.

Açılış törenine; İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Milli Eğitim Müdürü Nevzet İspirli ile çok sayıda davetli katıldı. Doğan, "İzmit pişmaniyesi İzmit'indir. Taklitlerinden sakınmak gerekir. Biz belediye olarak pişmaniye için şehir tarihinde yapılmayanları yaptık. Pişmaniyemizi Guinnness rekorlar kitabına sokarak dünyaya tanıttık. Pişmaniye için şarkı ve logo yaptırdık. Pişmaniyemiz vardı ama sembolümüz yoktu. Bu heykel

sayesinde artık sembolümüz de var. Bu heykeli şehrimize kazandıran heykeltıraşımıza çok teşekkür ediyorum. Bu konuda desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkürü borç bilirim. Bundan sonra da yapılamayanları yapmaya davam edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından, alkışlar arasında heykelin açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca tören alanında çekilen pişmaniyeler, Doğan tarafından basın mensupları ve halka dağıtıldı.

KOCAELİ'NE PİŞMANİYE HEYKELİ
KOCAELİ'NE PİŞMANİYE HEYKELİ
KOCAELİ'NE PİŞMANİYE HEYKELİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 15:45:02
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 16:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?