6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

İzmit'te çinicilik sanatı yaşatılıyor

İZMİT'TE ÇİNİCİLİK SANATI YAŞATILIYOR

İzmit Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığı meslek edindirme kurslarında çinicilik sanatı yaşatılıyor.

Osmanlı sanatı olarak ünü bütün dünyaya yayılan çinicilik kursuna genellikle bayanlar katılıyor. Çinicilik kursuna 15 bayan katılarak çinicilik sanatının inceliklerini öğreniyor.

Çanakkale Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan çinicilik kursu öğretmeni Nagihan Çelik “Çini, uzun uğraş ve emek isteyen birçok aşaması olan bir iştir. Bir çini kolay kolay ortaya çıkmıyor. Birçok aşamadan geçiyor. Tasarım, delme, tabağa geçirme, çizim ve boyama aşamalarından oluşuyor. Derslere olan talepten ve ilgiden oldukça memnunuz. Kursiyerlerimiz bir an önce çininin ortaya çıkacağını düşünüyorlar. Genelde o konuda bir şaşkınlık yaşıyorlar. Fakat sabırla ortaya eser çıkınca da çok mutlu oluyorlar” dedi. Ev hanımları ve emekli kadınların gözdesi haline gelen çinicilik kursları haftada iki gün veriliyor. Çinicilik kursunu İnternet’te gören ve kursa katılan Zeliha Gülşen de “Belediyenin açtığı kursa ilk önce yazılanlardan biriyim. Hocalarımız çok kaliteli ve bilgililer. Burada çinicilik üzerine çok şey öğreniyoruz. Ufkumuz genişliyor. Hem vakit geçiriyor, hem arkadaş ediniyor, hem de kendimizi geliştiriyoruz" şeklinde konuştu.

İZMİT'TE ÇİNİCİLİK SANATI YAŞATILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2011 Cumartesi 10:34:03
Güncelleme :29 Ocak 2011 Cumartesi 16:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?