2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İzmit'te facia ucuz atlatıldı

İzmit'in sembollerinden biri olan tarihi çınar, içten içe çürüyünce, kentin en işlek caddelerinden birinin ortasına devrildi. Olayın gece geç saatlerde meydana gelmesi büyük bir faciayı önledi.

İzmit'in sembollerinden biri olan tarihi çınar, içten içe çürüyünce, kentin en işlek caddelerinden birinin ortasına devrildi. Olayın gece geç saatlerde meydana gelmesi büyük bir faciayı önledi.

Demiryolu Caddesi üzerinden bulunan ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından koruma altına alınan tarihi çınar ağacının kökü çürüyünce, saat 23.30 sıralarında aniden devrildi. İzmit Ticaret Odası karşısında bulunan 25 metrelik çınar ağacının devrildiği sırada yolda araç ve yaya bulunmaması büyük bir faciayı önledi.

100 yıllık çınar devrilirken kaldırımı da 1 metre yukarı kaldırdı. Doğalgaz kutularına zarar veren ağaç, İzmit Ticaret Odası önünde bulunan resmi plakalı bir otomobilde hasar oluşmasına neden oldu.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, tarihi çınar ağacı ile ilgili olarak gerekli müracaatları yaptıklarını belirterek, "Ağaç ile ilgili bize şikayet geldi. Biz de incelemeler yaptık. Ağaç kökünün çürüdüğünü, üst kademe belediyesi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne, onlar da Anıtlar Yüksek Kurulu'na bildirdi.

Biz onlardan gelecek cevabı bekliyorduk. Bu olay oldu. Burası İzmit'in en önemli caddesi. Burada özellikle gündüz binlerce insanımız yürüyor ve her iki yoldan binlerce araç geçiyor. Pazar gecesi olması ve saatin ilerlemiş olması büyük bir faciayı önledi. Oldukça büyük bir ağaç. Allah korudu" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve İZGAZ ekipleri gerekli önlemleri alırken, polis yaya ve araç trafiğini alternatif yollara yöneltti. İtfaiye ekipleri devrilen çınar ağacını motorlu testerelerle keserek, yolu tek şerit olarak trafiğe açtı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 06:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?