3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

'İzmit'te her bebek 16.7 bin dolar borçla doğuyor'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, göreve geldiği 1 yıllık sürede yapılan çalışmaları düzenlediği basın toplantısında anlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, belediyenin 1. hizmet yılını değerlendirme toplantısı öncesinde spor salonuna giderek spor yaptı.

Koşu bandında uzun süre çalışan Karaosmanoğlu, daha sonra toplantı salonuna gelerek basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karaosmanoğlu, devraldıklarında borçlu ve kilitlenmiş bir belediyeyle karşılaştıklarını dile getirerek, "İzmit Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki tüm belediyelerin Hazine’ye olan toplam borcunun yarısına yakın borca sahipti. Bu borçlar yüzünden gelecek 100 yılımız ipotek altına alınmıştı. Bunun ilk nedeni Yuvacık Barajı’dır. Maalesef bu borçlar yüzünden İzmit’te doğan her bebek 16 bin 723 dolar borçla dünyaya gelmektedir. Bugün gelinen noktada piyasaya ve personele borç bırakılmamıştır. Geriye dönük 7 trilyon kamu borcu da kapatılmıştır. Belediyemizin yıllık tasarrufu 5 trilyon lirayı bulmuştur" dedi.

"SEKA’DA VEBALİM YOK"

Toplantıda SEKA konusuna da değinen Başkan, "SEKA konusunda herhangi bir vebalim yoktur. Kentte önemli bir sorun haline gelmiştir. Özelleştirme, hükümetin politikası haline geldi. Fakat SEKA özelleştirilmedi, kapatılıyor. SEKA çalışanları kalifiye insanlardır. Biz dışarıdan çalışmıyor da görsek, oradaki arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. SEKA’dan yaklaşık 150 kişiyi artıma tesislerine alacağız" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıl içinde Deniz Ulaşım Projesi, 7 bin öğrenciye burs, 8 ayrı bölgede meslek edindirme kursları, hane halkı tespit çalışması, sokakta yaşayanlar için garip evi, Kartepe Projesi gibi hizmetleri hayata geçirdiğini belirten Karaosmanoğlu, Kentsel Dönüşüm Projesi, demiryolu ve D-100 geçişi, sahil projeleri, SEKA alanı, yeni belediye binası gibi projelere de imza atmaya hazırlandıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 16:04:50
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 16:12:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?