6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

İzmit'te ilk 'Cepsin' açıldı

İZMİT'TE İLK 'CEPSİN' TÖRENLE AÇILDI

İzmit Belediyesi’nin mahallelerdeki yaşamı canlandırmayı hedefleyen sosyal ve kültürel projesi olan Cepsin'lerin ilki açıldı.İ

Bekirpaşa Üçyol mevkiindeki ilk cep sinemasının açılışı ilçe protokolü ve siyasileri bir araya getirdi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahibi olarak yer aldığı açılışa Akparti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, Akparti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri Muammer Biner, mahalle muhtarları ve başta çocuklar olmak üzere Bekirpaşalı vatandaşlar katıldı. Günde 6 seans halinde ücretsiz film gösterimi yapılacak cep sineması açılışa katılan konuklar tarafından çok beğenildi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan açılışta yaptığı konuşmada 'ilk'leri yapan bir kurum olmaktan gurur duyduklarını söyleyerek; “ Çocuk Hakları Masası’nı açarak Türkiye’de bir ‘ilk’e imza atmıştık. Bu birimimize çocuklar çeşitli şikayet, talep yada beklentilerini telefon, e mail ve mektup yoluyla bir yıldır gönderiyorlar. İşte buraya gelen ve tarafıma yazılmış olan bir mektupta bir öğrencimiz Başkan Amca diye başlayarak, ‘yanımdaki sıra arkadaşım bu hafta sinemaya gitti. Film çok güzelmiş. Ben de anneme bizi aynı filme götürmesini söyledim. Ama annem kardeşim ve benimle birlikte 3 kişilik biletin bütçemiz için ağır olacağını söyleyerek, sinema talebimi geri çevirdi. Bize bilet yollar mısın’ diye sorununu açık yüreklilikle dile getirmiş. Bu mektup beni çok etkiledi. Oturup düşündük taşındık. Bileti değil ama sinemayı mahallelere götürebileceğimizi düşünerek bu projenin hayata geçmesine karar verdik. Şu anda ilkini burada açıyoruz. Ama bu sayı hızla artacak. Sırada Alikahya ve Yenimahalle cep sinemaları var. Biz çocuklar için çalışıyoruz. Onlar sadece anne babalarının değil hepimizin çocukları” dedi. Cep Sinemasının açılışı sonrası ilk film gösterimi Jim Carry’nin hayat verdiği orijinal adı “The Mask” olan, Maske adlı film oldu.

İZMİT'TE İLK 'CEPSİN' TÖRENLE AÇILDI
İZMİT'TE İLK 'CEPSİN' TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2011 Salı 14:45:01
Güncelleme :11 Mayıs 2011 Çarşamba 00:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?