5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

İzmit'te metruk binalar yıkılıyor

İZMİT'TE METRUK BİNALAR YIKALACAK

İzmit Belediyesi kaçak inşaatları ve metruk binaları yıkıyor.

Cedit Mahallesi'ndeki yıkımları inceleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bir ay içinde 29 binanın yıkılacağını söyleyerek, "Şehrimizi yeniden yapılandırıyoruz. Tehlike arz eden metruk binalar ve kaçak yapılarla ilgili mevzuat hükümlerini yerine getiriyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından soruşturulan ve savcılık safhası süren 55 dosya bulunmaktadır. Bu binaların yıkılmaması halinde bize ceza verilecek. Bu çalışmayı hem kentimizin geleceği, hem de yasalar gereği yapmak durumundayız" dedi.

Kullanılmayan metruk binaların suç evine dönüştüğüne ve çevreye rahatsızlık verdiğine dikkati çeken Doğan, "Bugüne kadar 13 metruk bina yıkıldı. Halen yıkılacak 29 bina daha var. Bu binaları da bir ay içinde yıkarak görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağız" dedi.

Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmada, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Cedit Mahallesi Cami Geçidi Sokak'ta Şevket Çapgüleş ve varislerine ait 6 numaralı tek katlı eski yapıyı kısa sürede yıkarak enkazı ortadan kaldırdı. Yıkımı başkan yardımcıları Filiz Ertük ve Murat Demir, Yapı Kontrol Müdürü Mehmet Öğretmen ve Zabıta Müdürü Muhammet Ergin de takip etti.

İZMİT'TE METRUK BİNALAR YIKALACAK
İZMİT'TE METRUK BİNALAR YIKALACAK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 17:17:04
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 17:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?