9
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İzmit'te musluklardan çorba akacak

Osmanlı Devleti'nin Ramazan geleneklerinden olan; çeşmelerden süt, bal ve şerbet akıtılması uygulaması, İzmit Belediyesi'ne ilham verdi. İzmit'te bundan böyle çeşmelerden çorba akacak.

İzmit Belediyesi, su yerine çorba akacak olan çeşmeleri hizmete açmak için yaptığı hazırlıklarda son aşamaya geldi. Proje ile isteyen herkes çorba çeşmelerinden ücretsiz olarak faydalanıp sıcak çorba içebilecek.

BİRİ SEYYAR, BİRİ SABİT; İKİ ÇORBA ÇEŞMESİ

İzmit Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ilk etapta biri seyyar, diğeri de sabit olmak üzere iki çorba çeşmesini hizmete sokacak. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Salih Güler, seyyar ve sabit çeşmelerin, insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde bulundurulacağını söyledi. Güler; çorba çeşmelerinden isteyen herkesin ücretsiz olarak yararlanabileceğini de özellikle belirtti.

ÇEŞMELERDEN BİR BUÇUK SAATTE BİN KİŞİ ÇORBA İÇEBİLECEK

İzmit Belediye tarafından önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilmesi planlanan çorba çeşmelerinden, tek seferde 1 buçuk saatte bin kişinin, birer bardak çorba içebileceği hesaplanıyor. Çorba çeşitleriyse vatandaşlardan gelen talebe göre hazırlanacak. Vatandaşın ilgi göstermesi halinde ileride şehirdeki çorba çeşmelerinin sayısının arttırılması da belediyenin planları arasında.

 

...
Yayın Tarihi : 15 Mart 2012 Perşembe 19:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?