30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

İzmit'te öğretmene tecavüz

Kocaeli'nin Aslanbey beldesinde bir ilköğretim okulunda müstahdem olarak çalışan M.T. aynı okulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan A.T'ye evine zorla girerek tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Aslanbey beldesine bağlı bir köyde ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan A.T. Suadiye Jandarma Karakoluna giderek, okulun hizmetli kadrosunda görevli M.T. tarafından tecavüze uğradığını iddia etti.

A.T. ifadesinde, Aslanbey Kalıcı Konutlarındaki evine gelerek kendisine bazı sorular soran M.T'nin, daha sonra zorla içeri girdiğini ve silah zoruyla kendisine tecavüz ettiğini söyledi.

M.T'nin cep telefonuyla çıplak fotoğraflarını da çektiğini, şikayetçi olması halinde fotoğraflarını internet ortamında yayınlayacağı tehdidinde bulunduğunu söyleyen A.T. M.T'nin kredi kartlarını da alarak evden ayrıldığını belirtti.

Şikayet üzerine M.T. jandarma ekiplerince Aslanbey beldesinde yakalandı. İfadesi alınan M.T. öğretmen A.T. ile ilişkiye girdiğini, ancak bunun zorla olmadığını, kredi kartlarını da almadığını savundu.

Mahkeme kararıyla zanlının evinde yapılan aramada, kurusıkı tabanca mermileri bulundu. Zanlının cep telefonunda ise öğretmen A.T'nin bir adet çıplak fotoğrafı olduğu tespit edildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesine çıkarılan M.T. Cumhuriyet Savcılığındaki ifadesinden sonra “tehdit yoluyla tecavüz” iddiasıyla tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Mahkemesinde ifadesi alınan M.T. tutuklandı.

OKUL MÜDÜRÜ ŞOKTA

Okul Müdürü Adem Ö. ise olayı duyduklarında büyük şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna ait yurtlarda yetişen M.T'nin, Kocaeli'nde bir ilköğretim okulunda müstahdem olarak 3 ay görev yaptıktan sonra 22 Aralık 2006'da kendi okullarında göreve başladığını ifade eden Adem Ö. şöyle konuştu:

“Vahim bir durum, olayı duyduğumuzda inanamadık. Yetiştirme yurtlarında yetişmiş. Yeni göreve başladığı için görevinin tam olarak yapıp yapmadığını, güvenilir biri olup olmadığını takip ediyorduk. Kendisine anahtar teslim etmemiştik. Zanlı ifadesinde, akli dengesinin yerinde olmadığına dair raporu bulunduğunu belirtmiş. Öğretmenimiz dün hastanede tedavi edildikten sonra şu anda ailesinin yanında bulunuyor.”

Bu arada, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili idari soruşturma başlattığı öğrenildi.






A.A
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 13:13:08
Güncelleme :26 Ocak 2007 Cuma 14:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can mte IP: 81.214.216.xxx Tarih : 31.01.2007 19:02:02
slm bu leke oo adamadan ölebi çıkarkii ayakta duracak hali olmss biz körfez çamlıtepe gençleri olarak böle olay yapanları polisten önce biz yakalasak ve onu öle bi yaparıs kii öretmen ablamıs için ve diger kardeşlerimis abllarımız için oinsanları yakalayıp ilkin biz onların cezasını veririz sonrada devlett buiş böle olursaaaa bakalım yapa bilirler mii öle kolay cezaevinde yatmak bide bizden darbe alsalar onlarr imansız larrrrrr yanii körfez çamlıtepelii gençler adına geçmiş olsun dileklerimizle ablamısın elerinden öper saglıklı olmasını dileriz çamlıtepe gençlikkkk