2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

İzmit’te Sirmen aday

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmit’te CHP İl Başkanı Sefa Sirmen’in Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını ilan etti.

Dün saat 16.00 sıralarında İzmit’e gelen Baykal, yüzlerce araçlık konvoyla şehir turu attıktan sonra Sabancı Kültür Merkezi önünde yaklaşık 10 bin kişi tarafından karşılandı. Baykal, toplanan kalabalığın bu hükümetten kurtulmak istediklerinin mesajını verdiğini söyledi. 

Yerel seçimlerin büyük fırsat olduğunu, Kocaeli’nin de çok önemli bir kent olduğunu belirten Baykal, daha önce 3 dönem başkanlık, bir dönem de milletvekilliği yapan CHP İl Başkanı Sefa Sirmen’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını kalabalığa danıştı. Kalabalığın da "Evet" diye bağırması üzerine, Sirmen’in adaylığını ilan etti. Baykal, konuşmasının ardından, aralarında başörtülü kadınların da bulunduğu onlarca kişiye CHP’ye katılmaları nedeniyle parti rozeti taktı. Konuşmalarda aynı gün İzmit’te 5 bin kişinin partiye katıldığı da vurgulandı.

Baykal, İzmit’e gitmeden önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sasalı beldesinde yaptırılan Doğal Yaşam Parkı’nın açılışına katıldı. Özel uçakla İzmir’e giden ve Büyükşehir Belediyesince yeniden düzenlenen Sasalı beldesi girişindeki Ahmet Piriştina Caddesi’nin açılışını gerçekleştiren Baykal, yeniden aday gösterilmesi beklenen İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylığını açıklamadı.

CHP’nin fanatiği

CHP Lideri Baykal, Sefa Sirmen’in İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını açıklarken, futbol sahalarında gördüğümüz türde fanatik CHP’li genç ilgi odağı oldu. CHP’li fanatik, 6 okla birlikte "Efsane geri dönüyor" sloganını başına kazıtmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 10:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?