30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

İzmit'te su baskınları

Marmara Bölgesi'nde etkili olan sağanak yağış İzmit'te hayatı olumsuz yönde etkiliyor. 

Gün boyunca etkili olan yağış bazı ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu. Derince Tüneli yanında bulunan yan yollar tamamen ulaşıma kapanırken, itfaiye ekipleri pompalar ile yolu kaplayan suyu tahliye etmeye çalışıyor. Derince Tüneli çevresinde zemin katlarda bulunan pek çok işyerini su bastı. 

Şehir merkezinde özellikle her yağmur sonrası baskınların yaşandığı Bulvar Caddesinde yine su baskınları yaşandı. Bazı işyeri sahipleri, dükkanlarını açarak, suları boşaltırken, kapalı olan işyerleri tamamen sular altında kaldı. Dairelerine gitmek isteyen apartman sakinleri, kaldırımlar arasında koydukları tahta parçaları ile suların üzerinden geçerken, bazı vatandaşlar apartman görevlisinin sırtında dairelerine ulaştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, özellikte Bulvar Caddesi,Yenişehir Mahallesi ve Derince Tüneli çevresinde meydana gelen baskınlara müdahale etmeye çalışıyor. 

Çift şeritli olan Bulvar Caddesi'nde ulaşım tek şeritten sağlanırken, itfaiye ekipleri şu ana kadar İzmit merkezinde 70 su baskını olayına müdahale etti. Derince İlçesi'nde 20, Gölcük'te 15, Körfez İlçesi'nde ise 10 su baskını olayına müdahale edildi. Sadece İzmit merkezde 67 tane pompa ile su tahliyesi yapılmaya çalışıyor. 

Sağanak yağışın devam ettiği kentte ilerleyen saatlerde baskınların artabileceği uyarısında bulunuldu.
iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2007 Pazar 13:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?