2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Jandarmadan 'Diyar-05' operasyonu

Kocaeli jandarması tarafından 3 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen 10 kişilik örgüt çökertilirken, uyuşturucu maddeler ve tabancalar ele geçirildi. 

Alınan bilgiye göre, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kocaeli başta olmak üzere Sakarya ve İstanbul illerinde uyuşturucu madde ticareti yapmak amacıyla örgüt kurmak, uyuşturucu madde ticareti yapmak, temin etmek, nakletmek, kullanmak ve bulundurmak suçlarını işledikleri iddia edilen ve liderliğini C.A.'nın yaptığı bir suç örgütünü tespit etti. Tespit edilen örgüte yönelik 3 ilde "DİYAR-05" adı verilen eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildi. 

Operasyonda suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen C.A. ile örgüt üyeleri E.K., Y.G., M.S., S.Ç., T.Y., S.K., O.K., T.E. ve R.K. yakalanarak gözaltına alındı. Halen firarda olan örgüt üyeleri S.H. ve M.Y.'nin yakalanması için operasyonlar sürdürülürken, şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 13 gram kokain, 3 gram kubar esrar, 9 adet uyuşturucu nitelikli hap, 1 adet ruhsatsız ve 1 adet kuru sıkıdan bozma tabanca, 2 adet şarjör, 44 adet tabanca fişeği, 3 adet G3 piyade tüfeği fişeği, 20 gram kenevir tohumu, 7 adet porno CD ile suçta kullanılan 2 adet otomobil ele geçirildi. 

Jandarmada sorguları tamamlanan şüpheliler çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 10:14:43
Güncelleme :28 Mart 2008 Cuma 10:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?