30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Jandarmadan saka operasyonu

Kocaeli'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda koruma altında bulunan ve avlanması yasak olan 5 adet Florya, 5 adet İskete ve 30 adet Saka kuşu ele geçirilirken, 1 şahıs yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Körfez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmalar neticesinde Körfez ilçesi Atalar Mahallesi'nde bir şahsın kaçak olarak kuş sattığına tespit ettiler. Alıcı gibi davranan jandarma kuş sattığı iddia edilen Y.S.'nin İstanbul'da olduğunu tespit ederek, elindeki kuşları Kocaeli'nin Körfez ilçesine getirmesini istediler. Elinde 2 karton kutu ile gelen Y.S. jandarma görevlilerine teslimatı yaptığı sırada suç üstü yakalandı. 

Cumhuriyet savcılığından alınan arama kararı sonrasında karton kutular tek tek açıldı. Yapılan aramada Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınan ve avlanması yasak olan 5 adet Florya, 5 adet İskete ve 30 adet Saka kuşu olmak üzere toplam 40 adet kuş ele geçirildi. Havasız karton kutuya konulan kuşların bazılarının öldüğü gözlendi. Hayatta kalmayı başaran kuşlar ise jandarma ile Çevre Orman Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yeniden doğaya salındı. Olayın şüphelisi Y.S. ise 16 bin 500 YTL idari para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 10:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?