6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Kaçak ete geçit yok

KOCAELİ'DE KAÇAK ETE GEÇİT YOK

Halk sağlığına yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü Mezbaha ve Kesimhane dışında kesilen mühürsüz etlerin (Kaçak Et) satışına izin vermiyor.

Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşabilmeleri için Veteriner Şube Müdürlüğü Et ve Et Ürünleri Denetim Ekibi, Büyükşehir Zabıta ekipleri ve ilçe belediyeleri zabıta ekipleriyle ortaklaşa denetimler yapıyor. Denetimlerde gerekli şartları sağlamayan etlerin satışına izin verilmiyor ve cezai işlem uygulanıyor. Bu denetimlerde ayrıca şehrimize dışarıdan gelen kesik etlerin Kocaeli Mezbahalarında kontrollerinin yaptırıldıktan sonra satış yerlerine dağıtımı denetliyor. Bu denetimler kapsamında geçtiğimiz günlerde Körfez İlçesi sınırları içerisinde Körfez Belediyesi’nin de zabıta desteğiyle kasap denetimleri gerçekleştirildi. Denetimler esnasında bir kasap dükkânında mal indirmekte olan soğuk hava tertibatlı araçta yapılan incelemede ilimize dışarıdan getirilen mühürlü ve resmi evrakları var olan kesik karkas etlerin yanında mühürsüz on adet kuzu karkas etinin ve 8 parça mühürsüz dana karkas etinin var olduğunu tespit edildi. Tespitin ardından bu etlere gerekli işlemler yapılarak el konuldu.

El koyma işleminin ardından Veteriner Hekim kontrolünden geçmemiş olan bu etler ilgili yasa gereği imha edilmek üzere İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme (İZAYDAŞ) tesislerine nakledilerek burada imhaları sağlandı. Veteriner Şube Müdürlüğü yetkililerinin ayrıca bu firma için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin kararı gereği bu etlerle ilgili firmaya toplam 4 bin 680 TL para cezası uyguladı. Veteriner Şube Müdürlüğü yetkilileri esnafın bu şekilde mağdur olmaması için bazı uyarılarda bulundu. Yetkililer esnafın satın aldıkları ilimizde kesimi yapılan etlerde gerekli mezbaha kesim kâğıtlarını, ilimize dışarıdan getirilen etlerde ise Veteriner Sevk Raporlarını ve faturalarını ve mezbaha kontrol kartlarını mutlaka almaları konusunda uyardı.

KOCAELİ'DE KAÇAK ETE GEÇİT YOK
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 13:58:00
Güncelleme :5 Şubat 2011 Cumartesi 01:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?