2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kaçak hafriyata para cezası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi denetimlerde izinsiz hafriyat taşıdığı tespit edilen araç sahiplerine ceza yağdırıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ile Zabıta Daire Başkanlığı, il genelinde çevre ile ilgili denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Şehrimizdeki hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarının sağlıklı yönetilmesi ile ilgili kapsamlı bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, kurallara uymayan şahıslara 27 bin 734, kurum ve kuruluşlara ise 83 bin 202 YTL para cezası kesiyor.

Kocaeli sınırları içinde izinli hafriyat depolama sahaları dışında döküm yapan şahıslara yönelik denetimler sıklaştırıldı. Emniyet ve Jandarma ekipleri ile ortaklaşa yürütülen denetimlerde, otoyol gişelerini kullanarak farklı saatlerde İstanbul'dan Kocaeli'ye gelen hafriyat yüklü kamyonlar yakın takibe alınıyor. İzin belgesi olmayan kamyonlar hakkında tutanak tutuluyor.

Büyükşehir Belediyesi son olarak, Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'ne aykırı olarak hafriyat taşıdığı tespit edilen 20 araca tutanak düzenledi. Ayrıca Büyükşehir Encümeni'nce 10 kamyona da Çevre Kanunu uyarınca para cezası kesildi. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı yetkilileri, vatandaşları hafriyat, inşaat veya yıkıntı atıklarını gelişi güzel atmamaları konusunda sık sık uyarıyor.

Hafriyat dökülebilecek alanlar konusunda vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'ne ait 318 10 00 numaralı telefonu arayarak bilgi alabileceklerini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 18:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?