2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kadın mahkumlar Ferizli'ye

Kocaeli'de Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılan cezaevlerinin inşaatları devam ederken, kadın mahkumlar yeni cezaevleri hizmete girinceye kadar Sakarya'nın Ferizli ilçesinde bulunan L Tipi Cezaevi'ne gönderiliyor.

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan ve ünlüler cezaevi olarak adlandırılan yüksek güvenlikli F Tipi Cezaevi'nin karşısına Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılan 2'si T tipi ve 1'i yarı açık olmak üzere 3 adet cezaevinin inşaatı sürüyor.

Yapımına 2 yıl önce başlanan cezaevlerinin 2008 yılı sonunda tamamlanması hedeflenirken, T tipi cezaevlerinin toplamda 1200 kişi kapasitesinde olacağı, yarı açık cezaevinin kapasitesinin ise daha sonra belli olacağı öğrenildi.

İnşaatlar bittiğinde Kocaeli bölgesindeki 550 kişinin bulunduğu İzmit C Tipi Cezaevi ile az sayıda mahkumun bulunduğu Gölcük, Karamürsel ve Kandıra ilçelerindeki cezaevleri kapatılarak mahkumlar yeni açılacak cezaevlerine nakledilecek.

Öte yandan kadın mahkumlar ise İtalyan gelin Pıppa Bacca'nın katil zanlısı Murat K.'nin de bulunduğu Ferizli L Tipi Cezaevi'ne gönderiliyor. Bugüne kadar Kocaeli genelinden toplam 20 bayan mahkum Sakarya Ferizli L Tipi Cezaevi'ne nakledilirken, Sakarya'daki mahkumlarla birlikte cezaevinde kadın mahkum sayısı 43 kişiye ulaştı. Cezaevleri kampüsü olarak faaliyete geçecek yeni cezaevlerinin hizmete açılmasıyla Kocaeli'de yeni tutuklanan bayan mahkumlar yeni cezaevine konulacak.

Daha önce Ferizli'ye nakledilen kadın tutukluların ise geri nakledilmeyeceği ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 14:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?