2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kafatası açılmadan beyin ameliyatı

Dünyada sayılı merkezlerde uygulanabilen kafatası açılmadan burun deliğinden endoskopla girilerek yapılan beyin ameliyatları, Kocaeli'de de gerçekleştiriliyor. 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Savaş Ceylan ve ekibi tarafından bu ameliyat başarıyla yapılıyor. 

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Savaş Ceylan ve ekibi, kafatası açılmadan burun deliğinden endoskopla girilerek yapılan beyin ameliyatlarını KOÜ'de başarıyla uyguladı. Prof.Dr. Savaş Ceylan, Türkiye'de bu yöntemi uygulayan ikinci merkezin Kocaeli Üniversitesi olduğunu söyledi. Kafatası açılmadan burun deliğinden endoskopla girilerek yapılan beyin tümörü ameliyatının ilk kez 24 Mart 2008 tarihinde KOÜ Tıp Fakültesi Sinir ve Beyin Cerrahi Kliniği'nde başarıyla uygulanarak bir hastanın sağlığına kavuşturulduğunu belirten Ceylan, ikinci olarak Aynur Ekinci'nin 17 Temmuz 2008 tarihinde bu yöntemle ameliyat edildiğini söyledi. 

Prof.Dr. Savaş Ceylan, Aynur Ekinci'nin tedavi süreci hakkında şu bilgileri verdi: "Hastamız Aynur Ekinci, 17 Temmuz 2008 tarihinde ameliyata alınarak kafa ön tabanında (tüberkulum sella) yerleşmiş olan beyin tümörü (meningioma), geliştirilmiş bu yöntemle başarılı bir endeskopik müdahaleyle alınmıştır."
Hastanın tek taraflı görme bozukluğu da olduğunu ve görme sıkıntısıyla birlikte birçok şikayetlerini de düzelttiklerini anlatan Ceylan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu yöntemle kafa kemiği hiç açılmaksızın, beyin dokuları retrakte edilmeksizin tümör ile birlikte kaynaklandığı beyin zarları ve tutulduğu kemik de çıkarılmaktadır. Tam total tümör çıkarımı bu yöntemle gerçekleştirilmektedir. Bu yöntemde sadece iki burun deliği kullanılmaktadır. Hasta, 3-4 saat arasında değişen endoskopik müdahalenin ardından herhangi bir olumsuzluk olmadığı takdirde 4-5 günde taburcu edilmektedir." 

Bu tür ameliyatlarda ekibin önemine dikkat çeken Prof.Dr. Savaş Ceylan, Yrd. Doç. Dr. Kenan Koç, Yrd.Doç Dr. İhsan Anık ve asistanlarından oluşan ekibinin işlerini başarıyla yerine getirdiklerini anlattı. Prof.Dr. Ceylan, bu tür ameliyatların devamı olacağını ve birçok yeni başarıya da imza atacaklarını söyledi. 

Çok nadir görülen bir ameliyat ile sağlığına kavuşan Aynur Ekinci ise şunları söyledi: "Beynimde tümör olduğunu ve ameliyat olmam gerektiği söylendiğinde çok korkmuştum. Tavsiye üzerine Prof. Dr. Savaş Ceylan'a gittim. Savaş Bey ameliyattan önce hastalığım ve ameliyat hakkında bilgi verince rahatladım ve ameliyat olmaya karar verdim. Şimdi herhangi bir ağrım sızım yok, başımda veya başka bir yerimde kesik yok. Ziyaretime gelen yakınlarım kesik olmadığını görünce çok şaşırdı. Doktorundan hastane personeline kadar herkes benimle ve diğer hastalarla çok yakından ilgilendi. Bu bana ve diğer hastalara moral ve güven verdi. Prof.Dr. Savaş Ceylan ve ekibi başta olmak üzere tüm Kocaeli Üniversitesi çalışanlarına teşekkür ediyorum."

İha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 12:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aynur ekinci IP: 78.163.97.xxx Tarih : 4.04.2010 11:46:59

merhaba hocam tesadüf bende aynur ekinci benımde iki omuzumda kemik buyumesı var çok rahatsızım çok hastanelere gittim ama benım amalıyatıma çok rısklı dıyorlar amalıyat olamıyorum hocam ankarada ıbnı sına hastanesındeiki doktor var dedıler aradım eşim emeklı sandıgı emeklısı maddı sorunlardan dolayı  onlar bana para talep ettiler. Çocuğum asker olduğundan dolayı ve eşimin maaşında haciz olduğundan dolayı 240 tl alıyor ve ben caresizim bana yardım etmenizi talep ediyorum sesimi duyun hocam dogum tarıhım 1964 dogumluyum evlı ve 5 tane çocugum var sıvas kangal çetın kaya beldesınde oturuyorum saygılar hocam sizlerden allah rızası için cevap beklıyorum saygılarımla