2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

'Kanal-04' operasyonu

Kocaeli'de jandarma tarafından gerçekleştirilen Kanal-04 operasyonunda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi. 

Kocaeli'de, İstanbul ve Kocaeli jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen ve 14 kişinin tutuklanarak cezaevine konulduğu Kanal-04 operasyonuyla valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı'nca 28 Ocak tarihinde sabah saat 03.00'te, Kocaeli il merkezi, Suadiye, Sarımeşe, Derbent, Maşukiye, Uzunçiftlik beldeleri, Körfez ve Gölcük ilçeleri ile Bilecik ilinde eş zamanlı olarak organize suç örgütüne yönelik Kanal-04 operasyonu yapıldı. Fikret G. liderliğindeki organize suç örgütünün Kocaeli genelinde çek senet tahsilatı, tehdit ve yol kesme, ölümle tehdit, silah ticareti, 6136 sayılı kanuna muhalefet, kasten silahla yaralama, 8 ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, adam öldürme, adam öldürmeye azmettirme, uyuşturucu madde ticareti, adam kaldırma, sahte evrak tanzim, etmek, çocukların cinsel istismarı, kumar oynamak, oynatmak için yer temin etmek ve haksız kazanç sağlamak suçlarını işledikleri tespit edilmiştir" denildi. 

Açıklamada, "Toplanan deliller, alınan ifadeler ve yapılan istihbarat çalışmaları doğrultusunda toplam 27 şahsın üzerlerinde ve adreslerinde, araçlarında yapılan aramalar neticesinde 13 adet 9 mm çapında tabanca, 2 adet 7.65 çapında tabanca, 2 adet namlusu değiştirilmiş kurusıkıdan çevirme tabanca, 4 adet kurusıkı tabanca, 5 adet pompalı tüfek, 3 adet av tüfeği, 1 adet havalı tüfek, 1309 adet 9 mm. tabanca fişeği, 135 adet 7.65 mm. tabanca fişeği, 240 adet av tüfeği fişeği 4 kg kubar esrar, 250 gr toz esrar, 147 gr. eroin, 14 adet bilgisayar, 33 adet cep telefonu ve sim kartları, 2 adet kamera, 1 adet çelik kasa, 1 adet kama, 100 euro, 132 dolar, 7890 YTL para ve bol miktarda çek, senet fatura ile değişik cins ve miktarda kumar malzemeleri ele geçirilmiştir. Yapılan operasyon neticesinde suç örgütü lideri dahil göz altına alınan 27 şüpheli ve ifade vermek üzere davet edilen 8 şahıs tamamlanan tahkikat evrakları ile birlikte 1 Şubat günü Beşiktaş Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmiştir. 40 şüpheliden 35'i İstanbul Beşiktaş 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve üye olmak suçundan sevk edildi. 14'ü tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'ne konuldu. 19'u tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, 2'si hakkında soruşturmaya yer olmadığına karar verildi. Firarda olan 4 şüphelinin aranmasına devam edilmektedir. 1 şüpheli de halen cezaevinde bulunmaktadır" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 17:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?