2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği

Türkiye'de toplam tavuk eti üretiminin yüzde 10'luk kısmını tek başına sağlayan Kocaelili üreticiler, Kocaeli İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği'ni kurdu. 

Sanayinin bel kemiği olan Kocaeli'de faaliyet gösteren 480 farklı tavuk üreticisinin olduğu belirlenirken, Kocaeli sınırları içindeki 480 üreteci ülkemizin tavuk eti ihtiyacının karşılanmasında büyük paya sahip. Resmi rakamlara göre, Kocaeli tek başına Türkiye'deki tavuk eti üretimin yüzde 10'luk kısmını karşılıyor. Kocaeli'de broyler piliç üretimi yapan firmaların temsilcileri bir araya gelerek üretici birliğini kurdu. Kocaeli İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği'nin başkanlığına NBG tavukçuluğun sahibi Veteriner Hekim Gökhan Sözer seçildi. 

İzmit'te faaliyetlerine başlayan üretici birliği evvela Kocaeli'deki tüm broyler piliç üreticilerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Kocaeli genelindeki tavuk üreticilerinin bir haritasını çıkartan birlik yöneticileri, üreticileri ziyaret edip, birlik hakkında bilgilendirmede bulunuyor. 

Sektörle ilgili çalışmalar hakkında üreticilere bilgi veren birlik yöneticileri, 480 farklı üreticiyi tek çatı altında toplayarak sektörde yaşanan meselelere kalıcı çözüm bulmayı hedefliyor. Çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Birlik Başkanı Gökhan Güzel, Türkiye tavuk sektöründe Kocaeli'nin önemli bir yere sahip olduğunu, artık bu önemin gün yüzüne çıkması gerektiğini söyledi. Birlik çatısı altında çeşitli eğitim faaliyetleri içinde bulunacaklarını belirten Güzel, "Kurulan birlikle Kocaeli ekonomisine olumlu yönde ciddi destekler veren tavuk sektörü, daha planlı bir hale gelecek. 480 üreticimizi bir araya getireceğiz. Sağlıklı ve hijyen üretiminde en hassas noktayı yakalayacağız. Daha kaliteli hizmet vermenin yolları birlikte aranacak. Üreticilerimizi çağın gereklerine uygun hale getirmek için projelerimiz olacak. Dünya standartlarında yarışıp, günün gelişmelerini takip ederek iş kollarımıza bu gelişmeleri yansıtacağız" diye konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 15:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yüksel aydın IP: 78.160.93.xxx Tarih : 3.02.2009 11:07:34

etlik tavukçiftliklerinde calıştım aslen boluluyum 34 yaşındayım iş arıyorum kesimanelerdede calıştım saygılarımla