2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kandıra sahilleri 4 kişiyi yuttu

Kocaeli'nin Kandıra sahilleri hafta sonu tatilcilerin akınına uğrarken, Karadeniz'in azgın dalgaları 4 kişiyi daha yuttu. Boğulan 4 kişiden 2'sinin cesetleri bulunurken, 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. 

Kandıra Kaymakamlığı denizin dalgalı olması sebebiyle hoparlörden denize girilmemesi için anonslar yaparken, itfaiye ekipleri de kumsallara ikaz levhaları koydu. Ancak tüm uyarılara rağmen vatandaşlar denize girince arka arkaya boğulma vakaları meydana geldi. 

Evlerinden "Pikniğe gidiyoruz" diye çıkan Sercan Korkusuz (16) ve Koray Moğul (16), Kumcağız sahilinde denize girdi. Bir süre azgın dalgalar ile boğuşan 2 arkadaş bir anda ortadan kayboldu. 2 arkadaşı arayan itfaiye ekipleri, dev dalgalar nedeniyle çalışmalarda başarısız oldu. Pikniğe gönderdiği oğlunun Karadeniz'de kaybolduğu haberini alan anne Nermin Moğul, Kumcağız'a gelerek, kurtarma çalışmalarını yerinde izledi. Arama çalışmalarını yetersiz bulan anne, "İtfaiye burada yeterince arama yapmadı. Biz donanmayı aradıktan sonra adam gibi arama yaptılar. 'Bana pikniğe gidiyorum' dedi. Bilsem denize gönderir miydim? Deniz gözlü oğlumu deniz aldı" dedi. 

Mogol ve Korkusuz'un yakınları kendi çapında arama çalışmalarına katıldı. Bazı aile üyeleri kayalıklar çevresinde denize dalarken, bazıları da ellerinde dürbünle arama çalışmalarına katıldı. 2 arkadaşın anneleri kayalıklar çevresinde son bir umutlu denizi tarıyor. 

Kumcağız sahilinde aileler ve dalgıçlar kaybolan 2 genci ararken, sahile konulan onca levhaya ve kaybolan 2 gence rağmen vatandaşlar hiçbir şey olmamış gibi denize girmeyi sürdürdü. 15 itfaiye dalgıcı, 5 AKUT'a bağlı dalgıç olmak üzere toplam 20 dalgıç ve 2 bot arama çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca donanma subaylarından oluşan Değirmendere Su altı Kulübü dalgıçları da arama çalışmalarına katıldı.
Kandıra sahillerinde pazar günü 2 arkadaşın yanı sıra 2 kişi daha boğuldu. İstanbul Pendik'ten geldikleri öğrenilen Süleyman Küpelioğlu ve Doğukan Aksoy, Kandıra Sarısu'da Karadeniz'in azgın sularında boğuldu. Boğulan 2 kişinin cesetleri yapılan aramalar neticesinde bulundu.Akasoy ve Küpelioğlu'nun cenazeleri yapılan otopsilerin ardından İstanbul'a gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 17:44:18
Güncelleme :7 Temmuz 2008 Pazartesi 17:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?