6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Kandıra'da rekabet kızıştı

Kandıra-İzmit arasında belediye otobüsleri 4 lira, özel otobüsler 2 lira, halk otobüsleri ise 1 lira oldu. Kooperatif Başkanı Yüksel Sağlam, rekabet başlatan Gürkan Tur'a veryansın etti.

49 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Yüksel Sağlam, Kandıra-İzmit arası hizmet veren halk otobüslerinin fiyatlarını 4 liradan 1 liraya indirdi. 1 ay önce Kandıra-İzmit arası 5 liraya yolcu taşıyan Gürkan Tur, fiyatları 2 liraya indirmişti. Bunun üzerine rekabet Kandıra'da iyice kızıştı. Halk otobüslerinin de 1 liraya yolcu taşıması vatandaşın işine yararken kooperatif ve otobüs firmaları zor günler yaşıyor. Belediye otobüsünün de İzmit-Kandıra arasında boş gitmesi de belediyeyi de büyük ölçüde zarara uğratıyor.

Kooperatif Başkanı Yüksel Sağlam, olayla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Sağlam, bu rekabeti kendilerinin başlatmadığını, rekabet yapmaya mecbur bırakıldıklarını belirtti. Fiyatların normal seviyeye çekilmesini istediklerini belirten Sağlam, 36 üyenin mağduriyeti giderilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti. Sağlam, "Kaç defa anlaşmak istedik, masadan kaçtılar. 'D 1' belgesiyle şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan firmanın kanunen yolcu indirip bindirmesi yasak. Bizimle ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi otobüsleriyle haksız rekabete girmesi, hem etik değil hem de ceza gerektiren bir suç" dedi.

Sağlam, gerekli yerlere şikayette bulunduklarını vurgulayarak, "Bizim yolcu indirme bindirme belgemiz var. UKOME ile yazışmalarımızı yaptık. Yetkili kurumlarımızın konuya gereken hassasiyeti göstereceklerini, gerekli kontrolleri yapmalarını bekliyoruz. Sulh oluncaya kadar durmak yok, 1 liradan yolcu taşımaya devam" dedi  

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2013 Perşembe 17:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?