5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Kantinler mercek altında

KOCAELİ'NDE KANTİNLER MERCEK ALTINDA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2010 - 2011 eğitim öğretim döneminin ilk günlerinde çocukların sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak için okul kantinlerini sıkı denetime tabi tutuyor.

Denetimler, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şubesi, Zabıta Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ile ilçe belediyelerinin zabıta ekipleri tarafından titizlikle yapılıyor. Yeni eğitim döneminde yapılan sağlık denetimleri Çayırova ilçesinde 23, Karamürsel ilçesinde 7 ve Darıca ilçesinde ise 9 okul olmak üzere 39 okulda sürdü. Teknik ve hijyen yönünden yapılan çalışmalar neticesinde sağlığı zararlı etkileri olabilecek herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Denetimlerin eğitim-öğretim dönemi boyunca tüm okul kantinlerini kapsayacak şekilde devam edeceği bildirildi.

İl Milli Eğitim verilerine göre Kocaeli'nde faaliyet gösteren 540 okula yapılacak olan denetimlerde satışa sunulan gıdaların gerekli saklama şartlarına sahip olması, iş yeri ruhsatları, üretim izinleri, satış yerlerinin teknik şartnamelere uygunluğu etiket bilgilerinin tam olması, ambalajlarının bulunmasına dikkat ediliyor. Ayrıca insandan insana geçebilecek hastalıklarının ortaya çıkmasını önlemek için iş yerinde çalışan personelin sağlık muayene kartlarının olmasına dikkat ediliyor. Okul kantinlerinin öğrencilerin sağlıklı beslenmesinde çok önemli olduğunu belirten belediye yetkilileri aileleri ve öğretmenlere çağrıda bulundu.

Gıda maddesi satın alırken nelere dikkat etmeliyiz gibi temel konulardan bahsetmenin bile onların gıda konusunda bilinçlenmesine çok büyük faydaları olacağını ifade eden yetkililer, okul çağındaki çocukların 'güvenilir gıdaya ulaşma yolları' konusunda mutlaka bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

KOCAELİ'NDE KANTİNLER MERCEK ALTINDA
KOCAELİ'NDE KANTİNLER MERCEK ALTINDA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 11:12:05
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 14:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?