2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kapanan fabrika krizde ürütime geçti

Miras problemleri ve ekonomik sıkıntılar sebebiyle 4 ay önce kapısına kilit vurulan Gebze Çayırova'daki Uzel Yay Fabrikası, küresel krizin etkisini hissettirdiği bir dönemde yeniden faaliyete başladı.


Avrupa'da ilk üç arasında yer alan, Türkiye'de ise en büyük yaprak yay (kamyon makası) üreticisi konumunda bulunan Uzel Yay Fabrikası, Uzel ailesi arasındaki miras problemleri ve ekonomik sıkıntılar sebebiyle bu yılın temmuz ayında üretimini durdurdu. Çayırova Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrikanın işçileri, yaz aylarında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile görüşüp sıkıntılarını aktardı. İşçilere destek sözü veren Karaosmanoğlu, konuyla ilgilenmesi için Başkan Danışmanı Abdullah Erol'u görevlendirdi.


Erol'un çalışmaları ve Karaosmanoğlu'nun gayretiyle mesele birkaç ay içinde çözüldü. Fabrikanın biriken borçları yüzünden kesilen doğalgazı ve elektriği açıldı. Uzel Yay Fabrikası'nda 150 işçi, temmuz ayından bu yana ilk kez makinelerinin başına geçip çalışmaya başladı. Başkan Karaosmanoğlu, üretimin yeniden başlamasının ardından fabrikayı ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:53:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?