2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kar yağışı hayatı felç etti

Kocaeli'nde kar hayatı olumsuz etkilerken, Umuttepe Kampüsü'ne çıkan yol kapanınca 3 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

İzmit merkezinde zaman zaman karla karışık yağmur yağarken, yüksek noktalarda kar etkisini artırdı. 50 bin öğrencinin eğitim gördüğü Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'ne çıkan yol zaman zaman kar ve tipi sebebiyle kapandı.

Tıp Fakültesi Hastanesi'nin de bulunduğu yerleşkede, vatandaşlar ve öğrenciler zor anlar yaşadı. Üniversite yolunda kalan araçlar sebebiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri buzlama çalışmasını güçlükle yapabildi. 10'un üzerinde maddi hasarlı kazanın meydana geldiği yolda, ambulanslar da güçlükle ilerleyebildi. Sirenlerini çalan bir ambulans, 1 dakikalık yolu belediye ekiplerinin de gayretlerine rağmen yarım saatte güçlükle alabildi.

Uzun araç kuyrukları oluşurken, derslerine geç kalan öğrenciler tipiye aldırış etmeden yürüyerek okullarına gitmeye çalıştı. İzmit şehir merkezinde kar etkili olmazken, yaklaşık 15 kilometrelik mesafede bulunan Umuttepe'de kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti. Belediye ekipleri yol açma çalışmasını sürdürürken, pek çok araç yolda kaldı.

Kar D 100 karayolu İzmit geçişinde etkili olmazken, Tem otoyolu Gültepe rampalarında kar yağışı devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 16:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih sahin IP: 212.115.14.xxx Tarih : 25.12.2008 09:13:44

:) insanıı dusunduren oğrencilr deyilde o hastanedeki hastalar acil bi hasta olsa yolda kalcak...