2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kara'dan AKP'ye eleştiri yağmuru

Gebze CHP İlçe Başkanı İsmet Kara, krizin yıkıcı etkilerinin en aza indirmek için hükümetin bir an önce yapıcı tedbirler almasını istedi.

Kara, "Ülkemizin ve dünyanın içine girmiş olduğu ekonomik kriz, diğer yaşanan krizlerden daha büyük ve yıkıcı olacağı tahmin edilmektedir. Krizin yıkıcı etkilerini en aza indirmek için hükümetin bir an önce yapıcı tedbirleri alma mecburiyeti vardır" dedi.

Sağlık konusunda devrim değil yıkım yapıldığını iddia eden Kara, "Genel sağlık sigortası kapsamına geçince muayene olduğumuz yere göre ücretler yükseldi ve değişti. 85 kuruştan 3, 4, 6, ve 10 YTL gibi ücretler yükselmeye başladı. Bu katkı ve muayene ücretleri eczacıyı tahsilatçı durumuna soktu. Muayene ücretlerinin eczacıdan tahsil edilmesi doğru olmayıp kaldırılmalıdır. Devlet, sağlık hizmeti vermeme yolunda bir adım daha atmıştır. Kamu hastanelerini, satışa çıkartacak kanun tasarısı meclis plan ve bütçe komisyonunca kabul edildi" diye konuştu.

Gebze Belediyesi tarafından yapılan imar planlarını tenkit eden Kara, "Gebze'de planlı uygulama yapılmalıdır. Var olan yönetim yerelde toplumumuzun sorunlarını çözmek yerine yanlış uygulamalarıyla toplumumuzun çeşitli kesimlerinin sorunlarını daha da fazlalaştırmıştır. Gebze trafiğini içinden çıkılmaz bir hale getirilen uygulamalarından, biri olan yolların daraltılma çalışması bir an önce durdurulmalı ve imar planındaki gibi düzenlenmesi gerekmektedir. Gebze kent meydanı projesi kapsamında yapılan inşaat ve şantiye alanının çevresi halkımızın can güvenliği için bir an önce ışıklandırılmalı ve gerekli şantiye güvenlik önlemlerinin alınması gerekmektedir. Kent projesinde yer alan çarşı bölümünün isimlendirilmesinin neden Ak Çarşı olarak belirlendiği kamuoyuna açıklanmalıdır" şeklinde konuştu.

Son 2 ay içerisinde Gebze'de işten çıkarılan işçi sayısı 600-700 civarlarında olduğunu kaydeden Kara, "Bu çıkan tablo üzüntü verici boyutlara ulaşmıştır. Yıl sonuna kadar bu sayının artacağından ve bir çok iş yerlerinin kapatılma noktasına gelmiş olmasından dolayı kaygılıyız. Bir an önce AK Parti hükümetinin gerekli önlem almasını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 23:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?