8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Karadeniz 'Sarıdeniz' oldu

KOCAELİ’nin Kandıra İlçesi’ne bağlı Kerpe tatil Köyü’nde belediyenin başlattığı ve henüz tamamlanmayan altyapı çalışmalarında çıkan toprak yığınları, aniden bastıran sağanak yağmurla çamur halinde denize aktı. Karadeniz’in Kerpe sahili sarı bir renge bürünmesine rağmen yağmurun durması ardından güneş çıkınca binlerce kişi yine kendilerini denize attı.

Hafta sonunda başta İstanbul ve Kocaeli olmak üzere Sakarya ve diğer yakın illerden gelenlerin akınına uğrayan Kandıra’da belediye altyapı çalışmaları başlattı. Yüzlerce yazlık sitelerin de bulunduğu, ayrıca en iyi kumsallardan birine sahip olduğu belirtilen Kerpe bölgesinde de tüm ana ve ara yollar kazıldı. Toprak yığınları ortada bırakıldı. Bugün öğlen saatlerinde aniden kararan havayla birlikte başlayan sağanak yağmur Kerpe’yi göle çevirirken, akan sel suları altyapı çalışmalarında çıkan toprak yığınlarını da denize götürdü.

Deniz suyunun Kerpe Koyu’nu sapsarı bir renge büründürmesine rağmen yağmur durup güneş açtıktan sonra yüzlerce kişi, yağışla birlikte artan nemin de etkisiyle denizin çamur rengine altırmayarak kendilerini denize bıraktı. 

...
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2012 Pazar 18:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?