30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Karaosmanoğlu'na Azerbaycan'dan davet

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 8-10 Mart tarihlerinde başkent Bakü'de gerçekleştirilecek olan Türk Kurultayı'na Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu davet etti. 

Türk dünyasını buluşturacak olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı kurultaya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de davet edildi. Yapılan davette, Büyükşehir Belediyesi'nin Türk dünyasına yönelik iki büyük uluslararası toplantısının etkili olduğu kaydedildi. 
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti, Türkiye Azeri Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar tarafından gerçekleştirildi. 

Başkan Bilal Dündar Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu makamında ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Aliyev'in davetini iletti. Ziyarette Türkiye Azeri Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar'a Kocaeli Azerbaycan Evi yönetim kurulu üyeleri Ersin Aydın ve Hazma Canşi de eşlik etti. Türkiye Azeri Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, 8-10 Mart tarihleri arasında Bakü'de gerçekleştirilecek olan Türk Kurultayı'na Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nin devlet ve hükümet başkanlarını yanı sıra dünyadaki bütün Azeri federasyonlarının katılacağını söyledi. Kurultayda, Türk dünyasını ilgilendiren birçok konunun masaya yatırılacağını ifade eden Bilal Dündar, "Cumhurbaşkanımız bu son derece önemli toplantıda Kocaeli'nin de temsil edilmesini istiyor. Çünkü Büyükşehir Belediyesi olarak sizin bu konudaki uluslararası çalışmalarınızı yakından takip ediyor. Bu son derece önemli kongrede yer almanızı istedi" şeklinde konuştu. 

Başkan Karaosmanoğlu da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetine teşekkür ederek, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın davetinden onur duydum. Türk dünyası son derece önemli bir potansiyel. Birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacak her oluşumun içinde yer almaktan mutluluk duyarım" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 12:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?