3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Karayalçın: Siz zaten kazandınız

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, eylemdeki SEKA çalışanlarını ziyaret etti. Fabrikanın kapatılması yönünde verilen kararın ardından 45 gündür kendilerini fabrikaya kapatarak eylem yapan SEKA çalışanlarına hitap eden SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, İzmit’e sadece işçilere destek vermek amacıyla gelmediğini belirterek, "Siyasi partiler, sorunun çözümü için katkıda bulunmalılar. Siyasi partiler, böyle bir sorun yaşanıyorsa, çözümüne de katkıda bulunmayı öngörmelidirler. SHP olarak işsizliğin çözümü için 25-26 Şubat tarihlerinde istihdam kurultayı düzenledik. Kurultayı yaşadıktan sonra işçilerin umudu olan, istihdam sorununun simgesi haline gelen SEKA’yı ziyaret etmeyi daha uygun gördüm" dedi.

Siyasilerin karmaşık ifadelerle anlatmaya çalıştıklarını, SEKA işçilerinin sloganlarla dile getirdiğini ifade eden Karayalçın, "Belki de artık ’direne direne kazanacağız’ ifadesini kullanmak bile gereksiz. Siz zaten kazandınız bile" diyerek işçilere moral verdi.

Türkiye’de SEKA’nın yaşaması için 6-7 milyon dolar gerektiğinin ifade edildiğini, ancak ülkede 40 milyar doların hortumculara kaptırıldığını belirten Karayalçın, "45 gündür neyin mücadelesi veriliyor? Anlaşmazlığın tarafları kimler. Bir tarafta AKP, diğer tarafta işçiler mi var? Yoksa bir tarafta hükümet, diğer tarafta sendika mı var? Neyin anlaşmazlığı ile karşı karşıyasınız? SEKA işçileri ile hükümet arasında husumet mi var? Hangi parti olursa olsun, hükümette bulunan partilerin işçi ve yurttaşları ile husumetleri olamaz. Bu kabul edilemez. Burada AKP’ye oy verenler de olabilir, vermeyenler de olabilir. Ama bir kez meclis oluştuktan sonra başbakanlık görevine gelen, bakanlık koltuğuna oturan kişiler yalnızca oy aldıklarının yanında değil, bütün yurttaşların yanında olmalıdır. Bu hakkı boy gösteresin diye, çalımlı yürüyesin diye sana vermediler. Ülkenin sorununu çözün diye size oy veriyorlar" şeklinde konuştu.

SEKA’nın kapatılması yönünde karar almış olanların dahi fabrikaya geldiğini ve işçilere konuşmalar yaptığını söyleyen SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, "Türkiye ile, SEKA işçisi ile inatlaşmayın. SEKA Cumhuriyettir, Türkiye’nin gözbebeğidir. 1930’larla uğraşmak, Cumhuriyet ile uğraşmak demektir" dedi.
Konuşması sık sık işçilerin sloganları ile kesilen Murat Kayalçın, daha sonra fabrikadan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 18:17:00
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 17:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?