30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Kardeşini kurtardı kendisi öldü

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Denizli köyünde gölete giren ve boğulma tehlikesi geçiren kardeşini kurtaran fedakar ağabey, kendisini kurtaramadı ve boğularak hayatını kaybetti.

 
Edinilen bilgiye göre, hafta sonu tatilini değerlendirmek üzere İstanbul'dan Gebze'deki Denizli Göleti'ne gelen grupta bulunan Engin Soner Bayat (15), deniz yatağına binerek gölde gezintiye çıktı. Bir süre sonra aniden dengesini kaybedip gölete düşen çocuk, suda batıp çıkmaya başladı. Yüzme bilmeyen kardeşinin boğulmak üzere olduğunu gören ağabey Utku Türker Bayat (18) ise, hemen suya atlayarak kardeşinin yanına gitti.

Boğulmak üzere olan kardeşini, üzerinden düştüğü deniz yatağına tekrar koyarak kurtaran ve kıyıya gönderen Utku, gücünün tükenmesiyle birden sulara gömüldü ve gözden kayboldu. Olay, hemen jandarmaya bildirildi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Arama ve Kurtama ekibi gölette çalışma başlattı. Ağabeyi tarafından kurtarılan Engin Soner Bayat, yerden bir taş alıp gölete atarak, ekiplere ağabeyinin en son görüldüğü yeri gösterdi. İçinde uzun sulama kanalların olduğu bilinen gölete giren dalgıç ekibi, yaklaşık 4 saatlik bir aramanın sonucunda Utku Türker Bayat'ın cesedini bularak sudan çıkarttı.

İstanbul Cevizli'de, Çıraklık Eğitim Merkezi'nde kuaförlük bölümü öğrencisi olduğu öğrenilen Bayat'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Gebze Belediyesi Morgu'na kaldırıldı.


Bayat'ın cesedi piknikçiler arasından geçirilirken piknikçilerin halen piknik yapmaya devam etmeleri ise diğer vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Yaz aylarında sürekli boğulmaların yaşandığı gölette, yeni yaşanan ölüm olayına rağmen çocukların gölete girmeye devam ettikleri görüldü.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2007 Pazar 23:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
C.Alp IP: 81.215.136.xxx Tarih : 30.06.2007 21:38:26
allah rahmet eylesin,geride kalanlarına sabır versin